Ministerul Educației. Fonduri nerambursabile pentru reducerea abandonului școlar!

de | 17.05.2023 16:38 | Știri, Economic, Național

Ministerul Educației a lansat o nouă rundă a apelului de proiecte pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar la nivel gimnazial. Astfel, unitățile de învățământ pot depune proiecte de finanțare până la data de 7 iunie ora 17:00 doar online. Alocarea pesntru această rundă este de 265 de milioane de euro.

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), a lansat apelul de proiecte pentru runda a II-a a Schemei de Granturi din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație.

Acest apel se adresează unităților de învățământ preuniversitar de stat care au o rată de abandon școlar ridicată și performanță școlară scăzută la nivel gimnazial. Ministerul Educației propune o schemă de finanțare îmbunătățită, care integrează recomandările primite în ultimele șase luni de la beneficiarii rundei I a Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS). Alocarea financiară este de 265 de milioane de euro, fără TVA.

Prin intermediul acestui apel, unitățile de învățământ preuniversitar de stat pot obține granturi pentru:

  • prevenirea și reducerea abandonului școlar la nivel gimnazial
  • îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la evaluarea națională de clasa a VIII-a
  • îmbunătățirea tranziției de la învățământul secundar inferior la cel superior.

”Ministerul Educației face, astfel, noi demersuri pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar, unul dintre principalele noastre obiective. Schema de Granturi din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar reprezintă o șansă importantă, prin care sunt sprijiniți elevii expuși acestui risc. Toți copiii au dreptul să meargă la școală și să aibă un viitor mai bun. Încurajez reprezentanții școlilor să depună proiecte în această rundă, cu o alocare de 265 de milioane de euro, afirmă ministrul Educației, Ligia Deca, potrivit informării publicate pe site-ul instituției.

În cadrul acestui apel, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică disponibilă la adresa uefiscdi-direct.ro, cu respectarea termenului-limită de 07.06.2023 (ora 17:00). Potențialii beneficiari ai apelului pot adresa, în această perioadă, întrebări legate de depunerea cererilor de finanțare la adresa de e-mail consultare.pnras2@edu.gov.ro și la numerele de telefon 021/4056200 + 021/4056300 (help desk), interior 1135 (pe durata programului de lucru).

Foto descriptiv. Sursă foto: Debanat.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prețul benzinei este în scădere! Care este preţul carburanţilor în România, astăzi 17 mai 2023

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole