Ministerul Finanțelor. Funcția de autofacturare a fost introdusă în e-Facturta

de | 30.01.2024 13:41 | Național, Economic

Ministerul Finanțelor anunță că sistemul e-Factura are parte de noi îmbunătățiri, grație strânsei colaborări a MF/ANAF cu utilizatorii finali și cu furnizorii de servicii de contabilitate. Cea mai importantă este introducerea funcției de autofacturare, care oferă posibilitatea de a trimite facturi în numele furnizorului.

De asemenea, un alt aspect important semnalat de contribuabili a fost imposibilitatea accesării sistemului în situațiile în care au loc lucrări de mentenanță la nivelul Spațiului Privat Virtual. Echipa CNIF a identificat operațiunile tehnice necesare astfel încât contribuabilii să poată utiliza e-Factura în mod normal, chiar și în perioadele în care sunt în desfășurare lucrările de mentenanță.

Dincolo de acestea, furnizorii de servicii de contabilitate pot acum să filtreze facturile în baza anumitor criterii specifice. ”Continuăm să răspundem tuturor întrebărilor care apar pe tema implementării e-Factura. După ce primele patru webinarii s-au organizat ”cu casa închisă”, cele 2.000 de locuri la webinariile din 7 și 8 februarie s-au epuizat și ele. Nu ne oprim însă aici, alte astfel de cursuri online vor fi anunțate în perioada următoare”, transmit cei de la MInisterul Finanțelor. Toitodată, aceștia explică că s-au înscris 6.000 de persoane la webinariile e-factura.

Foto descriptiv. Sursă foto: officedirect.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Studii economice: Noua autostradă va transforma Curtea de Argeș într-un pol de dezvoltare urbană!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Finanţelor

Ultimele articole