Ministerul Muncii. Anul trecut au fost încadraţi în muncă peste 54.000 tineri

de | 12.02.2024 13:13 | Național, Administrație

Ministerul Muncii anunță că prin serviciile oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, pe parcursul anului trecut au fost încadrați în muncă 54.761 tineri cu vârsta mai mică de 30 de ani, dintre care 42.065 tineri NEET (persoane cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi până la împlinirea vârstei de 30 de ani care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională). Cei mai mulți dintre tinerii NEET integrați pe piața muncii (31.265 persoane) aveau vârsta mai mică de 25 de ani, mai arată Ministerul Muncii în informarea publicată.

Prin aplicarea măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă destinate grupurilor de persoane cu acces dificil pe piața muncii, numărul tinerilor NEET încadrați în muncă a fost cu aproape 3.000 mai mare decât ținta stabilită prin Programul național de ocupare a forței de muncă pentru anul 2023.

”Pe parcursul anului 2023 s-a observat o creștere a interesului tinerilor pentru îmbunătățirea competențelor în vederea ocupării. Majoritatea şomerilor participanţi la cursurile organizate de ANOFM aveau vârsta sub 30 de ani, spre deosebire de anii anteriori când vârsta majorității participanților era de peste 35 de ani. Ministerul Muncii se pregătește să introducă în curând noi stimulente pentru angajarea tinerilor. Este vorba despre facilitarea accesului acestora la formare profesională pentru sprijinirea dezvoltării competențelor tinerilor prin intermediul unor instrumente financiare destinate creșterii calificării și integrării acestora pe piața muncii.”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate.

În total, prin serviciile acordate persoanelor înregistrate în evidenţele ANOFM (mediere, servicii de informare şi consiliere profesională, formare profesională, prime şi stimulente etc) anul trecut s-a reuşit încadrarea în muncă a 190.039 persoane, mai arată cei de la MInisterul Muncii.

Foto descriptiv.

Sursă foto: Facebook MMSS.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Podul din zona Depozitelor. Cristian Gentea: ”Am deschis un drum tehnologic pentru transportul autovehiculelor”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii | Ministrul Muncii | Simona Bucura-Oprescu