Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România

de | 06.12.2023 09:34 | Național, Importante, Lifestyle

Mii de cazuri de rujeolă la nivel național!

Într-un comunicat emis marți seara, 05 decembrie, Ministerul Sănătății anunță că a declarat oficial epidemie de rujeolă la nivel național.

În prezent, țara noastră se confruntă cu o explozie a cazurilor de rujeolă sau pojar, cum este recunoscută infecția. În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe.

Potrivit INSP, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate de la 01.01.2023 până la data de 30.11.2023, este de 1855.

Cazurile sunt în creștere deoarece părinții nu și-au mai vaccinat copiii în ultimii ani, spun medicii. Deși vaccinul ROR se face la un an și la 5 ani, multi părinți evită să-și vaccineze copiii.

Menționăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%. Cu doza a doua este de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani.

Recenta adoptare a Strategiei Naționale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare”, se precizează în comunicatul MS.

Ministerul Sănătății declară epidemie de rujeolă în România

Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, marți,05 decembrie, Ministerul Sănătății a declarat oficial epidemie de rujeolă în România, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații.

Foto descriptiv realitatea.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident la Câmpulung! Două mașini s-au lovit

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Sănătății