Ministrul Justiției: ”Magistrații mi-au pus în vedere necesitatea înființării unei noi instanțe la Mioveni. De acord!”

de | 07.07.2023 20:06 | Știri, Administrație, Costești, Județean, Mioveni, Pitești, Politic

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a fost astăzi în județul nostru purtând mai multe discuții cu reprezentanți ai mediului judiciar din Argeș. Printre subiectele abordate amintim: deficitul de reursă umană, volumul mare de activitate și infrastructura.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu

”În cadrul discuțiilor cu judecătorii din instanțele argeșene, am abordat provocările la nivel de resursă umană și din punct de vedere administrativ-organizatoric. Magistrații mi-au pus în vedere necesitatea înființării unei noi instanțe la Mioveni. De acord!

Calitatea actului de justiție rămâne un deziderat al tuturor.

Cu reprezentații parchetelor am vorbit despre problemele stringente cu care se confruntă, cum ar fi deficitul de resursă umană și volumul mare de activitate, determinat de numărul excesiv de dosare repartizate fiecărui procuror.

Întâlnirea cu decanul și prodecanul Baroului Argeș m-a făcut să-mi amintesc provocările din vremea când profesam ca avocat. Ca profesionist, ca parlamentar, ca ministru al Justiției, voi fi și de acum înainte un partener pe care avocații se pot baza.

Am discutat și despre onorarii și infrastructură. Digitalizarea este un avantaj pentru avocați.

În proiectul privind educația juridică, voi fi cel mai dinamic partener. Abia aștept să mergem în școli!

De asemenea, promovarea campaniei antidrog este un must!”, a scris Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu

Judecătoria de la Costești va avea o cameră pentru audierea minorilor

Ministrul Justiției a fost și la Costești pentru a verifica stadiul lucrărilor noului sediu al judecătoriei. Totodată, Alina Gorghiu a mers și la Penitenciarul-Spital Mioveni.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu

”Am vrut neaparat să merg și la Costești, pentru a verifica stadiul lucrărilor noului sediu al judecătoriei. M-am bucurat să văd că se apropie de final. Și că va avea o cameră destinată audierii minorilor. Aproape 20 de localități din Argeș contează pe această instanță.

Am încheiat ziua cu o vizită la Penitenciarul-Spital Mioveni. Vestea bună este că se fac progrese în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de detenție și a condițiilor de muncă. S-au executat și se efectuează în continuare lucrări în acest sens.

Știu că resursa umană este una dintre problemele ANP, așa că am inițiat un memorandum pentru deblocarea unor posturi, care a fost aprobat de Guvern în ședința de astăzi.

Le mulțumesc tuturor pentru discuțiile de azi și îi asigur că voi fi un partener loial și constant al mediului judiciar!”, a explicat Alina Gorghiu în încheiere.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Centrele groazei din Ilfov. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: ”Am fost asigurată că, în scurt timp, vom vedea și soluția în acest caz”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu