Ministrul Simona Bucura-Oprescu: ”Mi-am asumat să cresc calitatea vieții celor 5 milioane de vârstnici”

de | 01.10.2023 10:11 | Național, Lifestyle

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a precizat că prin mandatul său și-a asumat să cresc calitatea vieții celor 5 milioane de vârstnici, iar noua lege a pensiilor vreau să le răsplătească anii de muncă în condiții grele”.

1 octombrie este Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

E o zi importantă pentru mine ca ministru care, prin mandatul meu, mi-am asumat să cresc calitatea vieții celor 5 milioane de vârstnici, din care 4.765.133 sunt pensionari în sistemul public. Am menționat numărul exact pentru că fiecare contează. Iar noua lege a pensiilor vreau să le răsplătească anii de muncă în condiții grele. Vreau o lege care să aducă respect și echitate.

Apăsarea sufletească a vârstnicilor români nu este doar nivelul veniturilor, ci și dorul. Dorul de copiii și nepoții plecați din țară printre străini, dorul de oamenii pe care îi iubesc.

Trebuie să le acordăm respect în fiecare zi, atât ca reprezentanți ai statului român, prin politici publice, dar și noi ca oameni: să petrecem timp cu ei, să le cerem sfatul, să le oferim o îmbrățișare! N-au avut o viață ușoară. Și n-o au nici acum, să recunoaștem cu toții, dacă vrem să schimbăm ceva!

Cum ar fi ca ridurile de pe chipurile vârstnicilor să fie mai degrabă de la momentele în care au zâmbit?

Le doresc viață lungă, cu sănătate, bucurii și cu oamenii dragi alături! La mulți ani!”, a fost mesajul transmis de Simona Bucura-Oprescu.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea: ”Vârstnicii din viața noastră sunt generatori de cunoștințe”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole