Festivalul de reconstituire antică ”TRANSALVTANVS FEST. La porțile Imperiului”. La Jidova s-au întors romanii

de | 01.10.2023 10:00 | Câmpulung Muscel, Lifestyle

Festivalul de reconstituire antică TRANSALVTANVS FEST. La porțile Imperiului” este în plină desfășurare, doritorii mai pot merge până astăzi, la ora 16:00, pentru a lua parte la activitățile pregătite de organizatori. Cea de-a III -a ediție a festivalului este organizată de Asociația Historia Renascita, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și Muzeul Județean Argeș.

Sursă foto: Facebook Muzeul Județean Argeș. Sursă foto: Facebook Muzeul Județean Argeș. Sursă foto: Facebook Muzeul Județean Argeș. Sursă foto: Facebook Muzeul Județean Argeș. Sursă foto: Facebook Muzeul Județean Argeș. Sursă foto: Facebook Muzeul Județean Argeș.

Iubitorii de istorie, meșteșuguri și frumos au participat ieri, la deschiderea festivalului, în incinta Castrului Roman Jidova, un loc încărcat de istorie, cel mai important punct de apărare de pe limesul transalutan. Vremurile în care revoltele barbare zguduiau frontierele provinciei romane nord-dunărene au fost readuse la viață în incinta fostului castru. Punctul culminant al festivalului a fost reprezentat de bătălia dintre legiunile romane și cele barbare ce s-a desfășurat sâmbătă seara. Astăzi mai puteți merge la festival până la ora 16:00.

Sursă foto: Facebook Muzeul Județean Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ziua Europeană a Observării Păsărilor, marcată la Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Castrul Roman Jidova

Ultimele articole