Ziua Europeană a Observării Păsărilor, marcată la Pitești

de | 30.09.2023 14:35 | Lifestyle, Județean

Muzeul Județean Argeș s-a alăturat și în acest an manifestărilor organizate în Europa de BirdLife Internaţional. Vineri, elevi ai Colegiului Tehnic ”Costin D. Neniţescu” din Piteşti au fost aşteptaţi, cu binocluri şi lunete, lângă barajul lacului de acumulare Piteşti, pentru o mică incursiune în lumea păsărilor din zona protejată ROSPA0062 – lacurile de acumulare de pe Argeş.

Ziua Europeană a Observării Păsărilor (EuroBirdwatch), manifestare organizată în Europa de BirdLife Internaţional, iar, în ţara noastră, de Societatea Ornitologică Română, se desfăşoară, în acest an, la sfârşitul lunii septembrie, început de octombrie. Cu această ocazie, se asistă la migraţia de toamnă a păsărilor, participanţii neexperimentaţi putând afla, de la cunoscători, informaţii despre speciile de păsări observate, despre faptul că unele dintre acestea sunt în pericol de dispariţie din cauza omului, dar şi despre modul în care le putem ajuta, au anunțat cei de la Muzeul Județean Argeș. Deoarece este un promotor al educaţiei în sprijinul naturii, fiind prima instituţie de profil din Europa Centrală şi de Est gazdă a unei expoziţii permanente de ecologie şi protecţia mediului, Muzeul Judeţean Argeş participă an de an la acest eveniment.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Muzeul Județean Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

”Cioburi de oglindă”, cu Maia Morgenstern, la Sinagoga din Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Județean Argeș

Ultimele articole