Minorii vor avea conturi pe rețelele de socializare doar cu acordul părinților!

de | 08.09.2023 15:42 | Știri, Lifestyle

Un proiect de lege ce are drept scop protejarea copiilor de pericolele din online urmează să fie propus spre dezbatere publică.

Acestă nouă lege ar putea permite copiilor din România să își facă conturi pe reţelele de socializare doar cu acordul părinţilor.

Această iniţiativa vizează dublu scop.

Astfel, este vorba despre prevenirea şi combaterea dependenţei de ecrane şi efectele pe care le au pe termen lung asupra dezvoltării celor mici, dar și protecția minorilor de conţinutul extrem de toxic şi violent la care aceștia au acces liber pe anumite reţele de socializare, potrivit Antena 3 CNN.

Am propus spre dezbatere publică această idee care este menită să reglementeze ceea ce fac copiii în mediul online, în viaţa de zi cu zi.

Ştim că sunt reguli prin care minorii nu pot cumpăra alcool şi ţigări sau că acestea nu se vând în apropierea şcolilor, de aici plecăm noi.

În viaţa de zi cu zi avem reguli, iar în mediul online lucrurile au scăpat de sub control”, a precizat Nicoleta Pauliuc, senator, conform sursei citate.

 

Foto descriptiv Gazeta de Cluj

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Locuințe ANL pentru tinerii piteșteni! Ce criterii trebuie să îndeplinească solicitanții!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cluj

Ultimele articole