MIOVENI. Lucrări specifice de protejare a spațiilor verzi pentru iarnă

de | 03.11.2023 13:25 | Mioveni, Administrație

Primăria Orașului Mioveni amintește faptul că sesizările cu privire la îngrijirea spațiilor verzi pot fi făcute prin aplicatia Mioveni City App, la sectiunea “Raportări incidente”.

Mioveni spații verzi

Reprezentanții Administrației locale mai precizează că în această perioadă Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni execută lucrări specifice pentru protejarea spațiilor verzi pentru iarnă și anume: pregătirea plantelor sensibile la ger, îngropat și tuns trandafirii, transportul resturilor vegetale rezultate din curățirea zonelor verzi, scoaterea florilor anuale care încep să-și piardă rolul decorativ, urmând și curățarea/toaletarea copacilor de frunze și crengi uscate, pentru a îndeparta riscul bolilor și dăunătorilor.

Mioveni spații verzi

De precizat că toaletarea arborilor se execută în perioada de repaus vegetativ și presupune o intervenție la coroana arborilor, eliminarea ramurilor ce obturează și prejudiciază imobile, surse de iluminat, indicatoare rutiere, cu rolul de a stimula creșterea sau înflorirea, crearea unei forme decorative și regenerarea. În perioada de vegetație, astfel de lucrări se aplică numai ramurilor uscate care pot fi ușor identificate.

Mioveni spații verzi

În acest context, toți cetățenii care doresc tăierea și/sau toaletarea arborilor și arbuștilor aflați pe domeniul public, trebuie să depună o cerere la Primăria orașului Mioveni, prin care să solicite toaletarea/doborârea arborelui periculos, în funcție de caz.

Această cerere trebuie să conțină următoarele: datele de identificare ale solicitantului, informații de contact precum și expunerea pe scurt a problemei.

Mioveni spații verzi

Foto: Facebook

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Transportul public din Pitești, de astăzi, oficial, pe Google Maps!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni