anchetaonline.ro

Mioveni: Tânăr de 25 de ani, prins beat la volan. S-a ales cu dosar penal

de | 11.09.2023 18:23 | Județean, Eveniment

În acest weekend, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În cadrul acțiunilor au fost identificați mai mulți șoferi care au consumat alcool și s-au urcat la volan.

Printre cei care au fost prinși conducând băuți pe străzile argeșene s-a aflat și tânăr de 25 de ani din Mioveni.

El a fost depistat duminică, 10 septembrie, de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că a consumat alcool. Deoarece, în urma testării,  a reieșit o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul a fost dus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pentru fapta sa, bărbatul s-a ales cu dosar penal, dar și cu permisul suspendat.

Nicio zi fără șoferi băuți la volan

Tot duminică a fost surprins  și un bărbat,  în vârstă de 63 de ani, din Pitești, care a hotărât să se urce la volan fără să țină cont de faptul că băuse înainte.

El a fost depistat de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului  în timp ce se deplasa pe raza localității Bârla.

În aceeași situație s-a aflat și un bărbat de 50 de ani, din Popești. În jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești l-au depistat în timp ce se deplasa pe raza localității de domiciliu.

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând faptul că au consumat alcool.

În urma testării a reieșit o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cei doi conducători auto au fost duși la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri s-a întocmit dosar penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

foto descriptiv monitorulcj.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție, șoferi! Sunt anunțate 4 transporturi agabaritice în Bascov

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni