anchetaonline.ro

Mircea Geonă candidează la președenție! Klaus Iohannis ar putea deveni secretar general NATO!

de | 06.07.2022 17:51 | Știri, Eveniment, Național

Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct NATO, își pregătește deja candidatura pentru alegerile prezidențiale care urmează în 2024, informează sursa citată.

De asemenea, actualul președinte al României, Klaus Iohannis, a precizat în cursul zilei de ieri, la o conferință de presă, că există posibilitatea să accepte funcția de secretar general NATO, care o deține în prezent Jens Stoltenberg. În acest caz, alegerile prezidențiale se vor desfășura în 2023.

Totodată, în următoarele zile, se va lansa o platformă pentru un proiect de țară, denumită „Proiectul România 2030”. Scopul platformei este acela de a nu avea o orientare politică, ea reunind atât personalități din România, cât și din alte țări. Ea va contura noul proiect electoral pentru fostul președinte al Senatului României, potrivit informațiilor Digi24.ro

Mircea Geoană nu a anunțat încă, în mod public, o viitoare candidatură la prezidențiale, cauza fiind actuala funcție pe care acesta o deține. El își va încheia mandatul în 2023.

Pentru un interviul Digi24, Marcel Ciolacu a declarat faptul că nu dorește să își depună candidatura la prezidențiale, lăsând partidul să decidă pe baza unor criterii și sondaje.

Mircea Geoană ocupa, în luna martie, cu o cotă de 34 de procente, primul loc în încrederea românilor. Acesta este urmat de către Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila, informează unu sondaj comandat de PSD.

De asemenea, în vederea următorului secretar general NATO, Klaus Iohannis ar urma să fie desemnat în locul lui Jens Stoltenberg, la finalul anului 2023, se vehiculează în cancelariile europene.

Klaus Iohannis chiar a oferit, în decursul zilei de marți, un răspuns pentru subiectul aborda: „Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua situația foarte serios și aș face o declarație publică”.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Horror! Trup neînsuflețit legat de plafonul unei mașini în trafic!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis | Marcel Ciolacu | Nicolae Ciucă