Modificări la Codul Rutier! Sancțiuni mai dure pentru șoferi

de | 22.04.2022 17:45 | Știri, După locație, Național

Noi modificări vor fi făcute în Codul Rutier, iar șoferii vor fi sancționați mult mai dur pentru nerespectarea anumitor reguli.

Astfel, dacă folosiți telefonul mobil în timpul deplasării pe drumurile publice, perioada de suspendare a permisului va fi de 60 de zile, și nu de 30 așa cum este la momentul actual. Și pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului și depășirea coloanelor de vehicule care așteaptă la semafor sau la trecerile de cale ferată se va majora perioada de suspendare a permisului de la 30 la 60 de zile.

Pentru nerespectarea semnalelor și dispozițiilor polițistului, șoferii pot rămâne fără permis pentru 90 de zile, potrivit noilor modificări.

Noile sancțiuni au fost avizate în comisiile de specialitate ale Parlamentului, urmând să primească votul final, conform Playtech.

Până când vor fi puse în aplicare modificările menționate, conducătorii auto trebuie să știe că potrivit Codului Rutier, se pot alege cu permisul suspendat pentru 30 de zile și aplicarea unei amenzi prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni pentru săvârșirea următoarelor fapte:

– depășirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată;
– nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului;
– nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu;
– neprezentarea la unitatea de poliție competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai pagube materiale;
– folosirea telefoanelor mobile atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere», concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor;
– adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice”, se arată în Codul Rutier.

Foto Fanatik

Drumurile morții! Care sunt cele mai periculoase șosele din România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: