Ministrul ucrainean de Externe: România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten

de | 22.04.2022 16:47 | Știri, După subiect, Național, Politic

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a efectuat o vizită oficială în București, vineri, iar cu acest prilej a mărturisit că este convins că țara lui va câștiga în fața invaziei rușilor. Victoria se va datora curajului ucrainenilor, dar și datorită prietenilor care ajută țara sa.

Kuleba a solicitat aliaților să ajute în continuare Ucraina pentru a învinge Rusia, iar astfel va fi protejată Europa.

Acest război are legătură și cu viitorul acestei regiuni. Cât de sigură este securitatea voastră? Ajutorul vostru înseamnă ajutor pentru voi. Voi ne daţi tot ceea ce avem nevoie ca să luptăm și să câștigăm, iar noi îl ţinem pe Putin în Ucraina şi îl învingem acolo, ca să nu îndrăznească să testeze Articolul 5 al NATO”, a spus Kuleba, în o conferința de presă comună cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Amintim că Articolul 5 al NATO se referă la faptul că dacă o țară membră NATO este atacată, toate celelelte state membre sunt obligate să intervină.

kuleba

Foto Digi 24

Cei din Europa care cred că acesta este doar un război Ucraina-Rusia și cred că Putin nu va îndrăzni să testeze Articolul 5 nu ar trebui să fie naivi. Noi, în Europa centrală și de est, nu suntem naivi. Dar alții ar trebui să fie conștienți de acest fapt simplu. Cel mai bun mod de a-l opri pe Putin e să-i dați Ucrainei tot ce are nevoie”, a adăugat ministrul Ucrainei.

Războiul este momentul adevărului, atunci vezi adevărata faţă a cuiva, iar România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten. Nu doar a vorbit, ci a şi acţionat. Nu vom uita niciodată”, a adăugat Kuleba.

Foto Ukrinform

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dmitro Kuleba | Europa | NATO | Ucraina

Ultimele articole