Puncte de autorecenzare în Poiana Lacului

de | 22.04.2022 15:54 | Administrație, Județean, Rural, Știri

Pe 14 martie, a început etapa de autorecenzare din cadrul Recensământului Populației și Locuințelor care presupune completarea unui chestionar online. Unii dintre noi nu au însă dispozitivele necesare, conexiune la internet sau abilitățile digitale necesare pentru accesarea platformei, așa că există și autorecenzare asistată.

Autorecenzarea online asistată se face în spații special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

La Poiana Lacului, sunt două puncte unde localnicii pot beneficia de asistența unui îndrumător.

Unul este la Primăria Poiana Lacului și are program de luni până vineri în intervalul 8.00-20.00, iar sâmbăta și duminica recenzorul este prezent de la 9.00 la 13.00. Al doilea punct este Școala Poiana Lacului, situată în satul Poiana Lacului, nr. 558.

În cazul acestuia, programul este luni – vineri, de la 8.00 la 18.00, iar sâmbăta și duminica de la 9.00 la 13.00.

Conform statisticilor furnizate de Instituția Prefectului, în primele 20 de zile de autorecenzare, mai mult de jumătate dintre formulare au fost completate cu sprijinul unui recenzor, la unul dintre centrele de asistență, unde au cerut ajutor.

De asemenea, s-a constatat că cele mai multe formulare provin din mediul rural.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poiana Lacului