Modificări la vânzarea unei mașini! Poți ajunge după gratii dacă nu respecți asta

de | 26.04.2023 14:45 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Modificări la vânzarea unei mașini! Poți ajunge după gratii dacă nu respecți asta

În România sunt importate foarte multe vehicule second hand și nu toți cei care se ocupă cu vânzarea mașinilor oferă informațiile corecte despre ele.

De foarte multe ori se întâmplă ca un vânzător să-ți spună că mașina este perfectă, dar să constați ulterior că nu are actele în regulă sau are probleme tehnice.

În acest sens, un proiect legislativ a fost adoptat de Camera Deputatilor prin care Registrul Auto Roman (RAR) va gestiona de acum înainte istoricul unui vehicul, prin RAR Autopass, documentul fără de care nu se mai pot vinde maşini potrivit observatornews.ro

Modificarea kilometrajului se va interzice prin lege, astfel dacă nu respecți acest lucru poți ajunge la închisoare, deoarece este considerată infracțiune.

Totodată este interzisă și punerea în vânzare a unui vehicul cu kilometrajul modificat sau a unei mașini cu odometrul defect.

De asemenea, atelierele autorizate sunt obligate să înregistreze intervențiile făcute la sistemul de frânare, de direcție și la structura de rezistență a mașinii. Informațiile vor ajunge în timp real, printr-o aplicație, la RAR.

Nu sunt uitate nici autoturismele care au fost rechemate în service pentru defecte de fabricație.

Așadar, vânzarea unui vehicul înregistrat sau înmatriculat în România nu se mai poate face fără acest document, RAR – Autopass.

foto descriptiv impact.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Modificări la Codul Muncii! Noi interdicții pentru angajatori

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: RAR

Ultimele articole