Finanțe Argeș. Lecţie de educaţie fiscală pentru elevi

de | 26.04.2023 14:46 | Știri, Economic, Județean, Național, Pitești

Drămuirea banilor și investițiile inteligente sunt un subiect ce încep să capete interes pentru adolescenți și tineri. Pentru a veni în întâmpinarea întrebărilor pe subiecte financiare au început să se facă și lecții de educație fiscal. O astfel de lecție au susținut cei de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) – Argeş.

Astfel, pe 21 aprilie, AJFP – Argeş, la solicitarea și cu sprijinul conducerii Şcolii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu – Structura nr. 2” (fosta Școala Gimnaziala nr. 8) din Piteşti, a desfăşurat o acţiune de educaţie fiscală în rândul elevilor claselor a VI-a și a VII-a din cadrul acestei unități de învățământ. Proiectul continuă seria activităților desfăşurate începand cu anul 2017 la şcolile gimnaziale și liceele din municipiul Pitești, întâlnirile cu elevii bucurându-se de un real succes. La acțiune au participat din partea A.N.A.F. Georgeta Aurora NEGRU, șef AJ.F.P. Argeș, împreună cu specialiști din cadrul institutiei, iar din partea Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu – Structura nr. 2” Anisia SMARANDA, director adjunct, Simona MITROI, profesor organizator, precum și alte cadre didactice din cadrul unității de învățământ.

Sursă foto: AJFP Arges

Elevii au adresat întrebări

Celor aproape 50 de elevi le-au fost proiectate materiale informative sub formă de slide-uri, filmuleţe sugestive pe teme fiscale şi le-a fost prezentat portalul de educaţie fiscală TAXEDU, cu exemple concludente şi educative despre rolul pe care îl joacă Fiscul în viaţa fiecărui cetăţean. Slide-urile s-au referit la prezentarea instituţiei, definirea câtorva noţiuni fiscale de bază, evidentierea rolului A.N.A.F. în încasarea şi gestionarea banilor pe care îi colectează de la contribuabili, prezentarea noţiunii de evaziune fiscală, precum şi a activităţii Direcției de Antifraudă Fiscală şi a rolului acesteia în menţinerea unui comportament fiscal adecvat de către toţi contribuabilii. ”În timpul întâlnirii, elevii au adresat întrebări pe marginea subiectelor discutate, au primit răspunsuri, creându-se un real dialog. Întâlnirea s-a dovedit astfel benefică pentru elevii interesaţi să afle lucruri noi despre A.N.A.F. şi fiscalitatea din România. Întâlnirile din cadrul proiectului vor continua și în perioada următoare”, arată cei de la AJFP Argeș.

Sursă foto: AJFP Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Consultare publică. Măsuri pentru sprijinirea proiectelor care sunt în risc să nu se finalizeze în perioada 2014-2020

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş