Polițiștii au desfășurat acțiuni în școlile din județul Argeș

de | 26.04.2023 15:00 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Polițiștii au desfășurat acțiuni în școlile din județul Argeș

Polițiștii argeșeni au desfășurat în ultimele două zile mai multe acțiuni informativ-preventive în școli din județ.

Activitățile au avut loc în cadrul campaniei „Law iS COOL”, dar și al proiectului „Ia atitudine, Spune stop violenței!”.

Foto IPJ Argeș

Polițiștii au mers, marți, 25 aprilie, la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare, acolo unde elevilor le-au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, precum și privind răspunderea contravențională și penală a minorilor.

actiuni politie scoli 3 - Polițiștii au desfășurat acțiuni în școlile din județul Argeș

Foto IPJ Argeș

Totodată, oamenii legii au desfășurat activități și la Grădinița cu Program Prelungit „Floare de Colț”. Micuților le-au fost prezentate reguli privind circulația pietonilor, reguli de deplasare cu bicicleta în locurile special amenajate și metode privind gestionarea conflictelor în mediul școlar.

actiuni politie scoli 1 - Polițiștii au desfășurat acțiuni în școlile din județul Argeș

Foto IPJ Argeș

Miercuri, 26 aprilie, polițiștii din județul Argeș au fost prezenți la Școala gimnazială ,,Mircea cel Bătrân” din Pitești.

Activitățile au avut drept scop prezentarea specificului activității polițiștilor, al uniformei și modului de acțiune al mai multor structuri. Totodată, au fost prezentate regulile de circulație și de comportament, astfel încât ele să fie înțelese și însușite de cei mici din perspectiva utilității lor pentru cei care le respectă.
Activitățile au fost desfășurate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, ai Serviciului Rutier Argeș, care au adus și autospeciala și materialele de siguranță rutieră, precum și o echipă canină din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, cu câinele de urmă Luna”, transmit reprezentanții IPJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Finanțe Argeș. Lecţie de educaţie fiscală pentru elevi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș