Momente de o mare însemnătate la Biserica din Costești. Au trecut 94 de ani de la incendiul din ”Vinerea Mare”

de | 06.05.2024 14:39 | Costești, Lifestyle, Politic

Momente de o mare însemnătate astăzi la Costești. A avut loc slujba de pomenire a celor arşi, pe 18 aprililie 1930, în Vinerea Mare, în biserica din Costeşti. Aici s-a ridicat o capelă, iar în 2003 s-a construit o mică biserică din piatră. Pe un monument de piatră sunt trecute numele celor 116 de credincioși care au murit în mod tragic în Vinerea Mare a anului 1930.

Sursă foto: Facebook Ion Mînzînă.

”Am fost astăzi, împreună cu primarul Ion Baicea, în a doua zi de Paști, la Biserica din Costești construită pe locul lăcașului de cult din lemn care, pe 18 aprililie 1930, în Vinerea Mare, a fost mistuit de flăcări. Cu greu se pot stăpâni emoția și durerea la gândul că în acel incendiu de acum 94 de ani au pierit 116 oameni, majoritatea copii. Nu întâmplător, biserica ridicată în acest loc poartă Hramul “Învierea” – o profundă reamintire a faptului că suntem trecători pe acest Pământ, având drept pavăză doar credința. Amintire vie tuturor celor care s-au prăpădit în incendiul de acum 94 de ani!

P.S. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca în fiecare luni după Paşti să se facă pomenire a celor arşi în biserica din Costeşti. Aici s-a ridicat o capelă, iar în 2003 s-a construit o mică biserică din piatră.

Pe un monument de piatră sunt trecute numele celor 116 de credincioși care au murit în Vinerea Mare a anului 1930”, a scris președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, Ion Mînzînă, pe paginade Facebook.

Sursă foto: Facebook Ion Mînzînă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vidraru – blocat de turiști

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Costeşti | Ion Baicea | Ion Mînzînă

Ultimele articole