Momente pline de însemnătate la Topoloveni. ”Drumul Crucii”, refăcut de enoriași și preoți

de | 02.05.2024 21:21 | Topoloveni, Lifestyle

Pentru al patrulea an la Topoloveni, credincioșii, preoții de la cele șase parohi ale orașului având alături reprezentanții administrației locale au participat la procesiunea ”Drumul Sfintei Crucii”. Un eveniment de o încărcătură spirituală mare, care a adunat un număr impresionat de oameni.

Sursă foto: Topolovemi Sursă foto: Topolovemi

”Drumul Sfintei Crucii” reprezintă drumul parcurs de Mântuitorul Iisus Hristos, cu Crucea pe umeri, de la pretoriul unde a fost dată sentinţa de condamnare la moarte, până la Golgota, locul unde a fost răstignit. Și în acest an, la Topoloveni, comunitatea s-a unit într-o acțiune ce a devenit tradiție. Astfel, preoții și locuitori de toate vârstele s-au adunat la procesiune pentru a aduce laudă Mântuitorului. În Joia Mare alaiul de oameni au pornit pe traseu. De altfel, alaiul s-a oprit pe la troițele care adăpostesc cruci vechi, descopeirte pe raza localității, și icoane realizate în tehnica mozaic și vitraliu. A fost prezent și primarul orașului, Gheorghiță Boțîrcă.

Sursă foto:

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Gheorghiță Boțârcă, omul care sfințește locul. Candidează pentru un nou mandat la Topoloveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Gheorghiță Boțârcă | Primăria Orașului Topoloveni