Momentul istoric, abia în secolul XXI! Începe branșarea la energie electrică a coloniei ACH!

de | 23.01.2023 13:17 | Din ediția tipărită, Administrație, Pitești, Știri

 

Ușor, ușor, după ani întregi de ignoranță, cele 140 de familii din colonia ACH, un cartier al Piteștiului,  sunt scoase din beznă și noroaie. În sfârșit, locuitorii din acest cartier mărginaș al municipiului vor avea branșamente individuale la utilitățile publice. A fost unul dintre primele angajamente asumate de Cristian Gentea când a preluat Primăria Pitești și a declarat că celebra colonie va fi un cartier al municipiului, nu un colț uitat în acest secol al civilizației în care își duc viața câteva sute de oameni.

CEZ a încheiat lucrarea de la rețeaua electrică, iar acum urmează partea de branșamente. Deși lucrurile s-a mișcat repede, la acest capitol situația s-a cam împotmolit, pentru că localnicii din Colonie nu au acte pentru terenuri și, ca atare, nici nu se pot realiza racordurile. „O să începem cu aleile care sunt deja în domeniul public și trebuie să o facem cât mai repede. CEZ a băgat foarte mulți bani în această lucrare și trebuie să aibă și ei un raport prin care să dovedească eficiența investiției, prin realizarea a cât mai multor branșamente.”, a declarat primarul Cristian Gentea.

 

Și la rețeaua de gaze s-au făcut progrese, predarea amplasamentului având loc în septembrie 2022. Însă, ca și la electricitate și pentru racordurile la aceasta trebuie rezolvate problemele cadastrale cu aleile care nu se află în domeniul public și trebuie donate pentru efectuarea branșamentelor.

Municipalitatea a amplasat și două platforme de gunoi, pentru a fi utilizate de către locatarii din Colonie, iar o alee altădată impracticabilă a fost balastată.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: