Goana după reduceri. Verificați prețurile!

de | 23.01.2023 13:22 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

A venit perioada reducerilor și trebuie să fim atenți la câteva lucruri atunci când achiziționăm un produs. Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să verifice preţurile produselor, în perioada reducerilor de iarnă, prin consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelaşi produs, să citească cu atenţie caracteristicile acestuia și recenziile din mediul virtual.

”În perioada reducerilor de iarnă este recomandat să verificați prețurile prin consultarea site-urilor care afișează prețuri comparative pentru același produs, practică ce a dus la îmbunătățirea constantă a modalităților de prezentare a prețurilor și reducerilor de către magazinele online. Pentru cumpărături avantajoase în perioada ofertelor de iarnă, citiți cu atenție caracteristicile produsului și verificați dacă acesta corespunde cu adevărat dorințelor și nevoilor dvs.”, a scris Paul Anghel pe pagina sa de Facebook.

Citiți recenziile

”Recomand consumatorilor să citească recenziile privind produsele oferite online, care pot da indicii despre calitatea acestora sau despre seriozitatea comerciantului. Acesta este obligat să ofere acces consumatorilor la toate recenziile privind produsele și să garanteze faptul că recenziile publicate provin de la consumatorii care au utilizat sau au achiziționat efectiv produsul”, recomandă șeful ANPC.

Plata cu cardul

”Pentru siguranța contului dumneavoastră, când doriți să achiziționați online cu plata prin card bancar, căutați „https” în adresa URL și o pictogramă de lacăt în bara de adrese. Acestea semnalează că site-ul este conceput pentru a fi sigur. În cazul plăților făcute cu cardul, nu transmiteți niciodată codul PIN al cardului din 4 cifre și parole bancare, dacă primiți orice corespondență care pare a fi de la comerciant, prin care vi se solicită acest lucru”, a mai explicat Paul Anghel.

Care sunt regulile privind reducerea de preț?

  • Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință/ prețului anterior.
  • Prețul de referință / prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus.
  • În cazul produselor susceptibile de a se deteriora sau a se perima rapid, prețul anterior reprezintă cel mai scăzut prețpracticat de vânzător în aceeași suprafață de vânzare în perioada ultimelor 10 zile înainte de data aplicării reducerii de preț.
  • În cazul produselor prezente la comercializare într-o perioadă mai mică de 30 de zile, prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preţ practicat de vânzător în această perioadă înainte de data aplicării reducerii de preț. Vânzătorul trebuie săindice într-un mod clar, lizibil și ușor de identificat perioada în care prețul anterior a fost aplicat.
  • Orice anunț de reducere de preț exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil și fărăechivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice.

Când se consideră contractul încheiat?

”Pentru magazinele clasice, contractul este considerat a fi încheiat în momentul în care plătiți și primiți bunul. În cazul magazinelor online, contractul este considerat a fi încheiat în momentul confirmării, pe suport durabil, de către comerciant, a acceptării comenzii dvs.”, a mai scris șeful ANPC pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Paul Anghel

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Guvernul va acorda 1.000 de euro pentru acești români!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANPC

Ultimele articole