anchetaonline.ro

Monedă de argint. 140 ani de la înființarea Bursei de Valori București

de | 03.12.2022 12:31 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 5 decembrie 2022, o monedă din argint cu tema ”140 de ani de la înființarea Bursei de Valori București”.

Potrivit informării BNR aversul monedei prezintă sediul actual al Bursei de Valori București, inscripția în arc de cerc ”ROMANIA”, valoarea nominală ”10 LEI”, stema României și anul de emisiune ”2022”. Reversul monedei prezintă o imagine de epocă a sediului vechi al Bursei de Valori București și inscripțiile ”BURSA DE VALORI BUCURESTI” și ”140 ANI”. Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 450,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.Cei interesați pot afla mai multe informații cu privire la achiziția monedelor pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea numismatica.

Sursă foto: BNR.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Iată de ce acte ai nevoie pentru a pune un panou publicitar pe un drum național

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: BNR