anchetaonline.ro

Primăria Pitești a majorat cu 500% impozitul pentru 21 de proprietari de terenuri!

de | 03.12.2022 13:20 | Știri, Administrație, Pitești

În mai 2021, s-a aprobat în Consiliul Local Pitești hotărârea prin care sunt penalizați proprietarii care își lasă în paragină terenurile sau clădirile, prin majorarea impozitului cu 500%. Cu identificarea acestor imobile este însărcinată o comisie specială din cadrul Primăriei Pitești. În ședința de Consiliu de săptămâna trecută s-a aprobat penalizarea în acest mod a 21 de proprietari, printre care și două companii private, respectiv Dearborn Project Ro SRL și SC Electro Metal Construct EMCO SA. Prima are un teren pe b-dul Nicolae Bălcescu, iar cea de-a doua pe str. Vasile Militaru. În cazul celorlalte proprietăți, deținute de persoane fizice, a căror identitate nu a fost dezvăluită, conform normelor GDPR, majoritatea terenurilor sunt pe străzile Emil Racoviță, Dârzu și Constantin Dobrogeanu Gherea.

După cum a anunțat primarul Cristian Gentea, în luna decembrie vor intra pe lista de penalități proprietarii de clădiri lăsate să se degradeze. După cum au propus consilierii, ar trebui luată în calcul și zona din spatele Casei de Pensii, unde gardul este foarte degradat, dar și al unității militare de pe Calea Drăgășani, edilul menționând că acesta stă să cadă și se roagă de doi ani de cei responsabili să îl repare.

Pentru terenurile și imobilele identificate ca fiind neîngrijite și pentru care nu se fac lucrări de remediere, majorarea de 500% se aplică pentru anul fiscal următor celui în care se adoptă această penalitate și se continuă și în anii următori, dacă proprietarul nu vine cu dovezi și nu notifică autoritatea că a respectat cerințele. În cazul în care se remediază terenul sau fațada clădirii, atunci se revine la impozitarea normală.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: