Monica Macovei-condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare în cazul accidentului de la Mangalia

de | 12.04.2024 15:13 | Național, Lifestyle

Monica Macovei, fostul ministru al Justiției, a fost condamnată la închisoare cu suspendare după accidentul produs în octombrie 2022, la Mangalia, în care un motociclist, fost angajat al MAI, a fost grav rănit.

Astăzi, 12 aprilie 2024, magistrații din Mangalia au anunțat decizia în dosarul în care aceasta a fost trimisă în judecată, pentru vătămare corporală din culpă. Fostul ministru al Justiției a primit 6 luni de închisoare, cu termen de suspendare 2 ani, relatează news.ro

Magistraţii au mai hotărât ca Monica Macovei să meargă la programe de reintegrare socială și să presteze muncă neplătită în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la DGASPC Sector 2 Bucureşti sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public din același sector.

De asemenea, Judecătoria Mangalia a mai decis ca fostul ministru al Justiției să plătească cheltuielile judiciare în valoare de 10.000 de lei.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de zece zile.

Condamnă pe inculpata MACOVEI MONICA-LUISA, la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 91 C.pen. Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte măsurile de supraveghere prevăzute de art. 93 al. 1 lit. a)-e) C.pen, respectiv: – să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 93 al. 2 C.pen, impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 al. 3 C.pen,. obligă inculpata să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 Bucureşti sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti.

În baza art. 91 alin. 4 C.pen., atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor prev de art. 96 C.pen. În baza art. 274 al 1 C.pr.pen., obligă inculpata la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 10000 lei.

Cu drept de apel pentru procuror şi pentru inculpat în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată, azi 12.04.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia procurorului şi a inculpatului prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta Judecătoriei Mangalia

Potrivit antena3.ro, la 8 octombrie 2022, fostul ministru a fost implicat într-un grav accident de circulație, pe DN 39.

La intrarea în localitatea Mangalia, într-o curbă, ar fi pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și a izbit violent un motociclist.

În urma impactului, bărbatul s-a ales cu răni extrem de grave.

După incident, bărbatul a petrecut mai bine de trei luni în spital, a suferit mai multe operații chirurgicale, iar acum merge în cârje.

Foto: antena3.ro/wikipedia

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident cu victimă la Șuici! A căzut cu tractorul de pe pod

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Monica Macovei