Motiv de bucurie pentru Dacia! Ce a anunțat compania

de | 21.04.2022 20:04 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Mioveni

În această perioadă grea pentru uzina Dacia, având în vedere activitatea oprită sau redusă în anumite secții, compania vine și cu o veste bună. În această săptămână, oficialii Dacia au anunțat că s-a înregistrat o performanță care merită atenția tuturor. Miercuri, 20 aprilie, a fost construit autoturismul Dacia cu numărul 10.000.000. Vehiculul aniversar nu este momentan de vânzare, ieșind, ieri, de pe linia de montaj. Mașina se va alătura colecției de modele istorice Dacia.

Un vehicul Duster SL Extreme, de culoare Gri Urban, a marcat miercuri, 20 aprilie 2022, atingerea pragului de 10.000.000 de automobile produse sub brandul Dacia. Vehiculul aniversar a ieşit de pe linia de montaj general a Uzinei Vehicule Mioveni şi se va alătura colecţiei de modele istorice Dacia”, a anunţat compania.

Când a fost fabricată prima mașină Dacia

Primul autoturism marca Dacia a fost fabricat la uzina din Mioveni la data de 20 august 1968, în urma cooperării cu Renault. Astfel, sub licență a modelului Renault 8, a fost lansată Dacia 1100.

Dacia 1300 a intrat în producție în 1969, iar vreme de 35 de ani a rămas în fabricație. În 1995, a fost dezvoltat în România un nou model, și anume Dacia Nova.

Momentul preluării uzinei de către Grupul Renault, în 1999, a reprezentat un nou capitol pentru Dacia, odată cu lansarea modelului Logan.

În 2005 începea o altă etapă, datorită fabricării Daciei Logan în prima uzină din afara României, și anume în uzina SOMACA din Casablanca, Maroc.

Extinderea capacităților de producție a dus la inaugurarea unei noi uzine, în 2012, în orașul port Tanger, din Maroc. De asemenea, în 2016, o altă uzină deschisă cererii pieței algeriene a luat naștere în orașul Oran.

Modelul Spring, primul vehicul electric al Dacia, a început să fie produs în 2020 în uzina din oraşul chinez Shyian.

Cel mai vândut autoturism al mărcii Dacia este Sandero. Totodată, modelul Duster, care este fabricat în exclusivitate la Mioveni, este cel mai căutat SUV din Europa de către persoanele fizice.

Dacia este prezentă în 44 de țări, cele mai mari vânzări fiind în Franța, Germania și Italia.

 

Start cumpărături! Află cum funcționează hipermarketurile!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa | Germania | Mioveni | Renault

Ultimele articole