Nicolae Movileanu a amânat cu un an proiectul parcului de distracţii de 60 milioane euro de la Neptun

de | 10.11.2022 20:00 | Știri

Omul de afaceri argeşean Nicolae Movileanu, patronul fabricii de  produse injectate din mase plastic Delta Invest şi unul dintre cei mai importanţi investitori în turism din România, a vorbit săptămâna trecută pentru publicaţia ZF despre afacerile sale hoteliere în sezonul estival din acest an. Astfel, Movileanu a explicat că, în această vară, hotelurile Mera, pe care le deţine în staţiunile Venus, Cap Aurora şi Mangalia, au avut un grad de ocupare de 85% şi o cifră de afaceri de 20-25 milioane lei.

A fost un sezon normal anul acesta, nici slab, nici extraordinar, am avut un grad mediu de ocupare de 85%, este loc de mai bine. Mulţi ro­mâni au plecat în vacanţe în stră­ină­tate după cum am văzut în statis­tici. Cu cât se vor deschide mai multe uni­tăţi de cazare la nivel acceptabil, cu atât turiştii români vor rămâne în ţară“, a declarat pentru ZF Nicolae Movileanu.

Movileanu explică decizia: „Situaţia din Ucraina creează şi o aşteptare pe creditare, băncile sunt mai prevăzătoare”

Nicolae Movileanu continuă seria investiţiilor pe litoralul românesc, însă recunoaşte că actualul context politic şi economic internaţional generat de conflictul din Ucraina a influenţat deciziile sale privind evoluţia viitoarelor proiecte: „Am amânat cu un an deschiderea parcului de distracţii de la Neptun, situaţia din Ucraina creează şi o aşteptare pe creditare, băncile sunt mai prevăzătoare” – a mai precizat proprietarul lanţului Mera.

La începutul acestui an, Nicolae Movileanu anunţa demararea proiectului unui parc de distracţii în staţiunea Neptun, o investiţie estimată la aproape 60 de milioane de euro, estimând atunci că acesta va fi finalizat în 2024.

Făcând un bilanţ al anului 2022, omul de afaceri argeşean a mai spus că anul acesta a preferat să evite majorările de preţuri la serviciile turistice şi că, de asemenea, a fost nevoit să aducă şi 40 de angajaţi din Asia.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fosta Textila Piteşti mai are 1 angajat din 1200, câţi număra la momentul privatizării

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Delta Invest | Mera Resort | Neptun | Nicolae Movileanu

Ultimele articole