DE AZI: Mai mulți bani pentru un milion de români!

de | 01.03.2023 14:55 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

DE AZI: Mai mulți bani pentru un milion de români!

Veste bună pentru un milion de români! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis, marți, că mai multe categorii de cetățeni vor primi majorări din punct de vedere financiar, începând de astăzi, 1 martie 2023.

Printre beneficiari se numără cei care primesc alocație pentru sprijinirea familiei, indemnizația lunară și bugetul lunar complementar pentru adulții cu handicap, cuantumul minim al indemnizației pentru creșterea copilului indemnizația de sprijin, etc.

Vorbim de actualizarea anuală a inflației, actualizare care are un impact pozitiv asupra indicatorului social de referință, care este în componența unor beneficii de asistență socială care se raportează la acest indicator.

Vorbim aici de venitul minim garantat, de alocația pentru susținerea familiei, de indemnizația lunară și bugetul lunar complementar pentru adulții cu handicap, de prestație socială pentru copii cu handicap, de alocația lunară de plasament și indemnizația de sprijin, indemnizația lunară pentru tineri, cuantumul minim al indemnizației pentru creșterea copilului, indemnizația minimă de concediu de adopţie şi de acomodare pentru cei care adoptă copii, indemnizația pentru sprijin pentru adopție.

Sunt prestații care, începând de la 1 martie, se actualizează cu această nouă valoare”, a declarat ministrul Muncii pentru Antena 3 CNN.

Marius Budăi a dat asigurări că aceste prestații vor fi majorate începând de astăzi, 1 martie, în contextul speculațiilor conform cărora ar putea să nu se indexeze toate aceste venituri cu rata inflației.

De la 1 martie, indicatorul social de referință este de 598 de lei, față de 525 de lei, cât a fost până acum.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proiecte de investiții în valoare de 2,2 miliarde de euro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marius Budăi