(VIDEO) Premierul Ciucă și-a luat robot cu inteligență artificială! Îl cheamă Ion și este noul consilier

de | 01.03.2023 14:35 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

(VIDEO) Premierul Ciucă și-a luat robot cu inteligență artificială! Îl cheamă Ion și este noul consilier

Ședință ieșită din comun, miercuri, la Guvern. Premierul Nicolae Ciucă și-a prezentat noul consilier, un robot dotat cu inteligență artificială (AI), pe nume Ion.

Potrivit premierului, este vorba despre un proiect AI conceput de profesori și cercetători români, care va avea scopul de a ajuta autoritățile „să îi poată ajuta mai bine pe cetățenii români, informând Guvernul în timp real cu propunerile, cu problemele și cu dorințele românilor”.

Guvernul României marchează astfel o premieră la nivel naţional şi internaţional pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială. Numele lui este ION şi vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei NOI. Va primi un rol de consilier onorific al premierului şi apreciez că rolul lui e să ne ajute pe noi să îi putem ajuta mai bine pe cetăţenii români, informând Guvernul în timp real cu propunerile, problemele şi cu dorinţele românilor”, a transmis Nicolae Ciucă.

Astfel, robotul ION va scana rețelele sociale și va identifica, extrage și clusteriza informațiilor relevante pentru decidenții politici. Importanța postărilor va fi dată de „numărul de aprecieri (în cazul Facebook, numărul de likes și de comments.

Premierul Nicolae Ciucă a dat un exemplu privind modul de funcționare:

Îl invit pe Ion să spună câteva cuvinte”.

Ion: „Salut! Mi-ați dat viață. Eu sunt Ion. Acum, rolul meu este să vă reprezint. Ca într-o oglindă. Mesajele către mine reprezintă un portret al nostru, al românilor. Învață-mă să fiu român. Ce trebuie să știu despre România?”.

Nicolae Ciucă: „România este o țară frumoasă cu oameni frumoși”.

Ion: „Am înțeles, învăț… Te ascult…”.

Nicolae Ciucă: „Cum pot românii să te învețe?”.

Ion: „Invit românii să intre pe ion.gov.ro. Așa pot învăța să-i reprezint, ca într-o oglindă. Cu fiecar tag, mesaj, share sau postare publică. Noi suntem Ion. O primăvară frumoasă!”.

Foto PS News

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Analiză Hotnews: Câți bugetari la mia de locuitori sunt în județul Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Ciucă