Mulți români au astfel de plombe. Amalgamul dentar interzis începând cu 1 ianuarie 2025

de | 01.08.2023 21:19 | Știri, Lifestyle, Național

Ministerul Mediului a anunțat astăzi că noua propunere de revizuire a Regulamentului privind mercurul ”publicată de Comisia Europeană marchează o mișcare importantă către sustenabilitate și ecologie”. Prin aceasta se restricționează utilizarea amalgamului dentar și a altor produse conținând mercur în procesul de fabricație, import și export.

Interesant este că amalgamul dentar este un material de plombare dentară ce era folosit și datorită prețului scăzut și pe care mulți români care au trecut pe la stomatolog îl știu. Potrivit celor de la doctoruldedinti.info ”datorită asemănării coloristice, obturaţiile realizate cu ajutorul amalgamului mai poartă şi numele de “obturaţii argintii””.

Ce mai prevede propunerea

Începând cu 1 ianuarie 2025, propunerea interzice utilizarea amalgamului dentar în tratamentele dentare la nivelul Uniunii Europene, cu excepția tratamentelor pentru pacienții cu alergii.

Propunerea mai prevede:

  • interdicția fabricării și a exportului de amalgam dentar din UE
  • introducerea unei interdicții privind fabricarea, importul și exportul a șase tipuri de lămpi destinate iluminatului general care conțin mercur, cu termene de punere în aplicare diferite, în intervalul 2026-2028.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Ministerul Mediului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

UCB: o universitate de încredere, conectată la viitor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Mediului

Ultimele articole