anchetaonline.ro

A înfrânt moartea de mii de ori! Astă seară, moartea l-a înfrânt pe doctorul Frătoaica!

de | 03.06.2023 21:03 | Știri, Eveniment, Importante, Județean, Pitești

Unul dintre cei mai emblematici medici din sistemul sanitar argeșean, un om care a luptat cu moartea salvând mii de pacienti, a pierdut azi propria lupta.

Gheorghe Fratoaica a părăsit, împotriva voinței lui, linia întâi a Urgențelor, a părăsit profesia pe care a slujit-o cu dedicare, colegii, familia și mii de oameni pe care i-a întors din drumul către pieire.

Vestea stingerii sale șochează și îndurerează o comunitate întreagă. Fost medic militar, specialist în Urgențe, Gheorghe Fratoiaca va ramane in memoria Spitalului Judetean Arges și a sistemului medical al județului ca un profesionist, un luptator, un om care a infruntat cu energie si dedicare moartea.

Asa a facut-o si din momentul in care a aflat, in perioada pandemiei COVID, ca sufera de o forma agresiva de cancer. A luptat, nu s-a oprit din munca, nu a incetat sa spere. Astazi, la ora 19:10, moartea a biruit un salvator. Nu te vom uita, doctore! Mergi spre lumina celor pe care i-ai salvat!

De la aflarea veștii, mesajele de tristete și regret curg neîncetat în spatiul public.

Colega sa de efort si luptă, medicul Alina Mărtau a postat un mesaj plin de semnificație:

Doliul întunericului a acoperit prea devreme familia Dr Gheorghe Fratoaica . De acum înainte nu-l vom mai vedea pe Bebe ( cum ii spuneam ) decât prin fereastra amintirilor .
A părăsit sistemul medical cu discreție ,după o lupta dusă cu mult curaj cu destinul nemilos al ultimilor ani . A fost medicul care a onorat urgența ,mergând până la extreme pentru a-și salva pacienții .
A vindecat mii de persoane , a trăit la maxim momentele când viața bolnavilor era pusă la îndoiala și el știa că poate să răzbească , a dat dovadă de profesionalism , așa cum numai un medic își poate arata harul in cariera sa .
Rămas bun , Bebe !
Sincere condoleanțe familiei !
Fostul director al Ambulanței Argeș, medicul Luminița Paul a transmis, la randul domniei sale, un mesaj încarcat de regrete dupa pierderea unui coleg alături de care a luptat de multe ori contra-cronometru:
Astăzi am pierdut un prieten, un medic, un om dedicat profesiei sale. Directorul Ambulanței Argeș-așa l-am cunoscut, apoi medicul de la UPU, dr. Gheorghe Frătoaica, ne-a părăsit, lăsând un gol imens în inimile noastre. Rămas bun, Bebe! Dumnezeu să te aibă în pază! Sincere condoleanțe familiei!
Totodată, și Ordinul Asistenților Medicali din Argeș a transmis un mesaj plin de regrete la adresa unuia dintre cei mai apreciați oameni de carieră din județ:
S-A STINS O VIAȚĂ DEDICATĂ SALVĂRII OAMENILOR !
Aducem un cuvios omagiu Omului și Profesionistului desăvârșit, Dr. Gheorghe Frătoaica, care, în respectul vieții și al Jurământului lui Hipocrat și-a dăruit harul și pasiunea pentru medicină, salvării semenilor și promovării sănătății.
Cu vocația și dorința dezvoltării profesionale, Dr. Gheorghe Frătoaica a fost un partener constant al Ordinului Asistenților Medicali Argeș în activitatea de educație medicală continuă, împărtășind asistenților medicali argeșeni, în timpul unei îndelungate perioade de colaborare, vasta cunoaștere și prodigioasa experiență acumulate în domeniul medicinei de urgență.
Cu profund regret, ne luăm bun rămas de la un medic de excepție, pe care l-am cunoscut și l-am apreciat, dar care va rămâne prezent în amintirile noastre!
Drum lin către ceruri, întru veșnică odihnă și veghea lui Dumnezeu!
Suntem alături de familia îndurerată, greu încercată de imensa pierdere suferită și exprimăm sincere condoleanțe!
Consiliul Județean al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș
Corpul neinsufletit va fi depus la Capela Militara din incinta Cimitirului Militar Sf. Gheorghe Pitesti, în data de 04.06.2023, începând cu ora 13.00.

Slujba de înmormântare va avea loc la biserica militară Sfinții Mihail și Gavril din incinta Unității Militare 01261 Pitești (școala de tancuri).

Plecarea colegiului spre biserica va avea loc marți 06.06.2023 ora 12.00

Foto background – urcusspreinviere.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Sfârșit tragic! Femeia luată de viitură în Argeș – a decedat!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: