A murit Toto Cutugno. Îndrăgitul cântăreț italian avea 80 de ani

de | 22.08.2023 19:37 | Național, Eveniment

Doliu în lumea muzicii. Cântăreţul şi compozitorul italian Toto Cutugno, cunoscut în special pentru hitul său din 1983 „L’Italiano”, a încetat din viaţă astăzi, 22 august.

La onorabila vârstă de 80 de ani, îndrăgitul cântăreț italian s-a stins din viață la spitalul San Raffaele din Milano, unde era internat. Potrivit libertatea.ro, evenimentul nefericit a avut loc în jurul orei 16:00.  El suferea de cancer metastatic la prostată, iar starea sa s-a degradat în ultima perioadă din cauza afecțiunilor cronice.

Cel care a dat vestea a fost managerul său, Danilo Mancuso, care a explicat că, „după o boală îndelungată, starea cântăreţului s-a agravat în ultimele luni”.

În urmă cu 10 ani, Toto Cutugno, pe numele său real Salvatore Cutugno, a fost diagnosticat cu cancer de prostată, afecțiune pe care, susținea el, a învins-o. Însă, din nefericire,  boala a recidivat, iar în aprilie 2022, artistul italian a suferit complicaţii şi a fost internat de urgenţă în spital.

În ultima perioadă a avut probleme mari de sănătate, motiv pentru care și-a anulat mai multe concerte.

Născut pe 7 iulie 1943, la Fosdinovo, Toscana, Italia, Toto Cutugno a fost cântăreț și compozitor.  El are peste 400 de melodii compuse și peste 100 de milioane de discuri vândute în întreaga lume.  De asemenea,  el este primul cantautor care a câștigat marele premiu al Festivalului de la Sanremo (în 1980) și, totodată, singurul cantautor italian care a câștigat marele premiu la Eurovision în secolul XX.

Sursa foto: Facebook Toto Cutugno

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șofer bucureștean care circula haotic pe drumurile argeșene, tras pe dreapta de polițiști!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Eurovision | Italia | Toto Cutugno