Muzeul Național de Istorie a României. ”Marea Unire. Povestea ei ilustrată în medalii și plachete”

de | 01.12.2023 08:58 | Cultură, Național

Cu ocazia Zilei Naționale a României, vineri, 1 decembrie, la Muzeul Național de Istorie a României va fi deschisă pentru public expoziția ”Marea Unire. Povestea ei ilustrată în medalii și plachete”, organizată în mod special pentru această sărbătoare.

Sursă foto: Facebook Ministerul Culturii.

Cu ocazia împlinirii a 105 ani de la înfăptuirea Marii Uniri, Muzeul Național de Istorie a României anunță deschiderea acestei expoziții de excepție – ”Marea Unire. Povestea ei în medalii și plachete” – ce va fi disponibilă publicului începând cu 1 decembrie. Expoziția oferă publicului ocazia de a rememora un eveniment crucial din istoria României, evidențiind acest moment unic al Marii Uniri prin intermediul unor bunuri cu valoare deosebită din colecția medalistică a muzeului. Medaliile și plachetele prezentate în cadrul expoziției reprezintă nu doar opere artistice remarcabile, ci și documente istorice prin care mesajele politice și evenimentele importante ale vremii au fost transmise și celebrate. Potrivit informării publicate de Ministerul Culturii, pe 1 Decembrie doritorii sunt așteptați la muzeu, în intervalul orar 9:00 – 17:00. De ziua românilor, accesul este gratuit pentru toți vizitatorii.

Sursă foto: Facebook Ministerul Culturii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

1 Decembrie. Castelele Peleș și Pelișor vor putea fi vizitate gratuit

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Culturii

Ultimele articole