Năravul din fire! Au furat decorurile de la Simfonie!

de | 24.04.2023 18:26 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

N-a apucat să se pună praful pe aranjamentele create de tinerii și cadrele didactice voluntare că deja au început să apară unele persoane ”de bine” sau poate ”hoți de ocazie” care le-au ”luat”, probabil, să-și înfrumusețeze grădinile proprii sau pe cele din fața blocului. S-au furat flori, ghivece, un bonsai de câteva mii de lei, chiar și un fotoliu tip pernă, potrivit informațiilor pe care le avem.

În ciuda frumosului eveniment ce s-a desfășurat în weekend în Lunca Argeșului, anumiți vizitatori ”de bine” și-au dat în petec și au ținut să demonstreze că în România se fură tot, de oriunde se poate, cât timp nu scrie în mod explicit că respectivele bunuri nu sunt de ”șterpelit”. Agenţii de la Poliţia Locală efectiv nu au mai reuşit să facă faţă valului de furturi, vizitatorii ”hoţii de ocazie” acţionând în toate colțurile Parcului Lunca Argeșului, care nu e deloc mic, potrivit informațiilor pe care le avem. S-au furat flori, ghivece, un bonsai de câteva mii de lei, chiar și un fotoliu tip pernă. Ba, chiar un polițist de la Locală povestește că a surprins un copil furând de prin standuri, sub atenta ”supraveghere” a mamei. În momentul în care poliţistul a intervenit şi i-a cerut socoteală mamei întrebând-o de ce îl pune să fure, aceasta i-a spus: ”Păi eu dacă luam îmi făceați dosar penal!”.

simfionie furt2 - Năravul din fire! Au furat decorurile de la Simfonie! simfonie furt 4 - Năravul din fire! Au furat decorurile de la Simfonie! Simgfonie furt 5 - Năravul din fire! Au furat decorurile de la Simfonie!

”Ce au expus școlile a cam dispărut, s-a furat peste noapte”

”A fost Simfonia lalelelor, toate bune si frumoase, doar ca la sfarsit de festival ce au expus scolile a cam disparut, s-a furat peste noapte. Chestiile alea au costat bani si se asteptau sa si le ia inapoi sa le foloseasca.

Chiar sunt curios daca se va afla cine le-a furat…”, a scris astăzi consilierul local, Răzvan Șerbănoiu, pe un grup de Facebook.

”Exact duminică seară s-au furat decorurile grădinițelor”

 ”Sunt două firme de pază care primesc bani buni, poate le face cineva o întrebare…”, a răspuns un alt consilier, Sorin Apostoliceanu, într-un comentariu. 

Totodată, la această postare mai apar și alte comentarii, unele mărturi ale expozanților sau ale vizitatorilor, trecători prin zonă în momente cheie:

”Aseara pe la ora 20:30 niste „doamne” trageau de florile din aranjamentele expuse si nimeni nu le zicea nimic….aproape ca se bateau care sa ia mai multe…”

”De la Grădinița Elite Kids, au disparut: copacul, rozmarinii, tuia, felinarele, florile plantate, suporturile pt flori care erau langa gardulet… este foarte urat faptul ca se repeta acelasi lucru ca si anul trecut, exact duminica seara s-au furat decorurile gradinitelor si anul acesta nu s-a luat nicio masura”.

”De la standul școlii Ion Pillat au dispărut acești bocanci. Gasitorului se oferă recompensa.”

”Dacă astfel de lucruri se vor repeta, locul școlii nu cred că mai este acolo!”

”TRIST! Am muncit cu tot dragul, am pus suflet în tot ceea ce am creat, am cerut sprijinul părinților și copiilor, am investit bani, ca în final să mai strângem câteva obiecte, pe cele mai mari, care, probabil au fost greu de ascuns și de cărat!

Păcat că mai există astfel de obiceiuri proaste și astfel de oameni needucați! Cu tot respectul și cu tot dragul pentru frumos și pentru orașul Pitești, dacă astfel de lucruri se vor repeta, locul școlii nu cred că mai este acolo!”, a scris directorul, de la Școala Gimnazială Traian din Pitești (fosta Generală Nr. 4), Manuela Iordănescu, pe pagina de Facebook.

Am discutat despre informațiile apărute cu privire la furturile diferitelor obiecte după Simfonie cu purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, Bogdan Aristănțoiu, care ne-a precizat că polițiștii locali s-au ocupat de eveniment până la finalizarea acestuia, însă de paza Parcul Lunca Argeșului se ocupă o firmă privată. De cealaltă parte, Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeș, ne-a precizat că nu a fost depusă nicio sesizare referitoare la infracțiunea de furt. Totodată, aceasta din urmă încurajează pe cei care au informații în acest sens să depună o sesizare.

Sursă foto: Facebook Răzvan Șerbănoiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-a deschis wine bar Marcea din vie! Află care este programul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simfonia Lalelelor

Ultimele articole