Nas în nas cu cea mai mare creștere a prețului de petrol „care a existat vreodată”!

de | 13.06.2022 09:42 | Economic, Național, Știri

Jamie Dimon, directorul executiv al JPMorgan, crede că barilul de petrol ar putea să ajungă până la prețul record de 175 de dolari anul acesta, informează Financial Times. Această criză energetică început când Rusia a decis să oprească alimentarea cu gaze a Europei.

O firmă de consultanță, cunoscută drept Energy Aspects, a precizat că ne confruntăm cu, probabil, cea mai mare creștere a prețului petrolului „care a existat vreodată”. Până în toamnă, prețul la petrol va ajunge la „ valoarea medie” de 140 de dolari pentru un baril, spune Goldman Sachs.

În timpul crizei financiare de acum 14 ani, prețul petrolului valora 147 de dolari per baril. Până la Crăciunul anului 2008, cotația barilului de petrol deja scăzuse la 40 de dolari.

Criza energetică în care trăim la acest moment, este departe de a se termina. Totul a început când Rusia a luat decizia de a opri alimentarea Europei, chiar înainte de aprovizionare.

Se crede că acest lucru va avea consecințe grave pentru economia mondială afectată deja de creșterea inflației.

UE tocmai ce a interzis de curând importurile de petrol rusesc transportate naval. Acest fapt a obligat Rusia să se reorienteze spre alte țări, care sunt dispuse să ignore acțiunile armatei ruse în Ucraina.

Spre exemplu, India și China au achiziționat petrol rusesc la mare reducere după aplicarea sancțiunilor din occident.

Cele mai multe porturi din toată lumea vor refuza accesul petrolierelor rusești fără asigurare.

O mare provocare pentru Rusia este încapabilitatea de transport a petrolului rusesc. Este foarte posibil să nu mai poată beneficia de pe urma asigurărilor companiilor europene. O astfel de decizie ar izola Rusia de restul pieței petroliere, lăsând-o cu foarte puține opțiuni pentru a continua livrările.

Astfel, guvernele occidentale au făcut deja apel la rezervele lor strategice și au eliberat în jur de 1 milion de barili pe zi.

Din păcate, acest proces nu poate dura la nesfârșit. Aceste măsuri nu au făcut decât să tempereze creșterea prețurilor și nu să le inverseze.

Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite singurele țări care au la dispoziție rezerve semnificative de care nu au nevoie, însă capacitatea lor de a le livra este limitată.

Sursa Foto cotidianul.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Precizările Poliției cu privire la tinerii prinși cu droguri în clubul din Budeasa

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Budeasa | China | Rusia | Ucraina