(VIDEO) Precizările Poliției cu privire la tinerii prinși cu droguri în clubul din Budeasa

de | 12.06.2022 11:34 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean

(VIDEO) Precizările Poliției cu privire la tinerii prinși cu droguri în clubul din Budeasa

Au fost „verificări la sânge”, în acest weekend, în județul Argeș, privind prevenirea și combaterea consumului și deținerii de substanțe interzise.

O acțiune de amploare, cu forțe mărite, a fost desfășurată, sâmbătă spre duminică într-un club celebru din localitatea Budeasa.

actiune droguri 5 - (VIDEO) Precizările Poliției cu privire la tinerii prinși cu droguri în clubul din Budeasa Aproape 60 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, rutieră, de combatere a criminalității organizate, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu 12 jandarmi argeșeni, s-au aflat în incinta și în zona clubului respectiv.

actiune droguri 1 - (VIDEO) Precizările Poliției cu privire la tinerii prinși cu droguri în clubul din Budeasa

130 de persoane au fost verificate, iar în urma controalelor, oamenii legii au descoperit doi tineri care aveau asupra lor substanțe cristaline, de culoare albă, susceptibile a avea efect psihoactiv (aproximativ un gram de fiecare).

actiune droguri 4 - (VIDEO) Precizările Poliției cu privire la tinerii prinși cu droguri în clubul din Budeasa

Substanțele au fost ridicate de polițiști, iar tinerii au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri.

 

Totodată, sâmbătă, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire și Consiliere Antiodrog Argeș, au mers la câteva terase din Pitești, acolo unde au desfășurat activități de informare și conștientizare cu privire la efectele negative ale consumului de substanțe etnobotanice precum și ale consumului de alcool.

actiune droguri 3 - (VIDEO) Precizările Poliției cu privire la tinerii prinși cu droguri în clubul din Budeasa

Sub motto-ul ,,UNIȚI PENTRU VIAȚĂ,, tinerii au fost informați cu privire la alegerea unor alternative de viață sănătoasă și au fost sfătuiți să selecteze cu grijă prietenii și anturajul.

Pentru a fi mai convingători cu privire la efectele consumului de alcool, le-au ,,oferit,” tinerilor starea de beție prin experiența purtării ochelarilor care simulează starea de ebrietate.

De asemenea, au fost diseminate o serie de materiale informative”, transmite IPJ Argeș.

actiune droguri 2 - (VIDEO) Precizările Poliției cu privire la tinerii prinși cu droguri în clubul din Budeasa

Polițiștii argeșeni atrag atenția că astfel de acțiuni vor continua și în perioada ce urmează. De asemenea, reprezentanții IPJ Argeș informează tinerii asupra consecințelor pe care consumul de droguri le poate avea:

Relaţiile cu prietenii şi familia – prietenii şi familia vor sta în calea consumului de droguri şi relaţia cu ei se va deteriora;

Siguranţa – în momentul în care eşti sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi esti predispus să ţi se întâmple lucruri foarte rele;

Presiunea financiară: – cheltuieşti din ce în ce mai mulţi bani pentru a procura droguri şi nu mai faci faţă cheltuielilor zilnice. Te-ai gandit câţi bani ai putea economisi dacă nu ai consuma?;

Dependenţa – vei simţi că nu poţi funcţiona fără droguri şi vei folosi timp şi energie să faci rost de ele.

actiune droguri 1 1 - (VIDEO) Precizările Poliției cu privire la tinerii prinși cu droguri în clubul din Budeasa

Violenţa – vei face lucruri pe care în mod normal nu le-ai fi făcut altfel. Poţi deveni violent sau poţi deveni o victimă a violenţei;

Depresia – poţi intra într-o stare de depresie după consum ca efect direct al consumului sau din cauza lucrurilor pe care le-ai experimentat în timpul consumului;

Accidente– când te afli sub influenţa drogurilor poţi face lucruri care te pot răni sau îţi pot provoca accidente”, adaugă IPJ Argeș.

„Îi veți întâlni la terase, în pub-uri”

Acțiunea polițiștilor este suținută și de Instituția Prefectului, care anunță că specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș vor fi întâlniți la terase și pub-uri.

actiune politie2 - (VIDEO) Precizările Poliției cu privire la tinerii prinși cu droguri în clubul din Budeasa

Foto Instituția Prefectului Argeș

Îi veți întâlni la terase, în pub-uri, acolo unde le vor explica tinerilor și adulților la ce poate duce consumul de alcool și consumul de droguri. Pentru prima dată, folosesc ochelari care simulează starea de deteriorare produsă de alcool sau alte substanţe psihotrope.

Activitatea a început ieri, 11 iunie. Aproape 100 de persoane au acceptat să treacă prin această experiență”,transmite Instituția Prefectului.

actiune politie - (VIDEO) Precizările Poliției cu privire la tinerii prinși cu droguri în clubul din Budeasa

Foto Instituția Prefectului Argeș

Tinerii care au acceptat provocarea de a folosi ochelarii respectivi, nu au reușit să meargă pe traseul improvizat de polițiști, ba chiar, unii dintre ei au recunoscut că s-au simițit rău.

actiune droguri3 - (VIDEO) Precizările Poliției cu privire la tinerii prinși cu droguri în clubul din Budeasa

Foto Instituția Prefectului Argeș

Totodată, specialiștii Centrului anunță că vor distribui materiale informative și în parcurile din județ.

Ciitiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

BA.5 – Ultimul model de Omicron se împrăștie accelerat în Europa

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Budeasa | Instituția Prefectului | IPJ Argeș

Ultimele articole