anchetaonline.ro

Ne aflăm în mijlocul celui mai agresiv val de viroze din ultimul deceniu!

de | 06.12.2022 10:55 | Știri, Lifestyle, Național

Țara noastră se confruntă cu cel mai agresiv val de viroze în rândul copiilor din ultimii 10 ani, conform Digi24. Până la acest moment au fost înregistrate deja 200 de cazuri în doar 24 de ore. Acest număr este dublu față de medie.

Medicii atenționează că ne confruntăm cu virusurile sunt mai agresive, deoarece s-au modificat pentru a rezista în competiție cu SARS CoV-2.

Nu mai sunt locuri. Asta nu înseamnă că nu vom consulta și interna un pacient grav. Mutăm. Facem triaj ca pe front. Despre ATI vorbesc. Numai vineri au fost intubați 3. Toate ventilatoarele sunt ocupate, cele 6 sunt ocupate.” , a precizat Mihai Craiu, medic pediatru, pentru Digi24.

Medicii informează că 10% dintre copiii care ajung în camera de gardă au nevoie de oxigen pentru a respira, ei având insuficiență respiratorie.

Dacă respiră repede și… muncesc mult, aia nu se poate trata cu nimic. Trebuie să vii la spital. În principiu, trebuie să se uite la copil și să numere. Peste 50 pe minut, trebuie să vii la doctor. Creierul tău primește informația “bagă mare că n-am oxigen”. Își pun pulsoximetru, toți ăștia au cifrele proaste fără să aibă Covid.”, a adugat Mihai Craiu, medic pediatru, pentru Digi24.

Organizația Mondială a Sănătății anunța încă din septembrie că acest sezon gripal va fi cel mai agresiv din ultimii ani.

 

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Incendiu la o locuință din Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: