Zi neagră! S-a stins din viață Constantin Nicolescu!

de | 13.06.2023 17:22 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

În după amiaza zilei de astăzi, 13 iunie 2023, s-a stins din viața, după o luptă de lungă durată cu o boală necruțătoare, unul dintre cei mai emblematici oameni ai Argeșului: Constantin Nicolescu, fost senator de Argeș, fost președinte al Consiliului Județean, fost lider al PSD Argeș .

Tipologia omului politic de şcoală veche, Constantin Nicolescu şi-a pus amprenta, vreme de peste două decenii, asupra judeţului Argeş, pe care l-a condus cu fermitate, dar şi cu deschidere către oameni.

Constantin Nicolescu – personalitate marcantă a Argeşului vreme de două decenii

Constantin Nicolescu a fost prefect de Argeș, senator de Argeș, președinte al Comisiei Speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informații Externe și președinte de neînvins al Consiliului Județean Argeș, în perioada 2004-2014.

Constantin Nicolescu_2

Considerat, pentru aproape două decenii, cel mai puternic om din județul Argeș, cu extrem de multe conexiuni și influențe în zona politică, administrativă și de business a județului, dar și la nivel național, numele cu cea mai mare rezonanță în istoria partidelor contemporane din Argeș (și al său, adică PSD și ale adversarilor săi), Constantin Nicolescu și-a construit cariera publică între adevăr și legendă, între imaginea filantropului de neegalat și cea a despotului neînduplecat, între tiparul de putere politică pe care l-a creat și vidul pe care urmașii săi s-au străduit, sub presiunea permanentei comparații, să îl umple.

Constantin Nicolescu si tudor gheorghe

Vreme de câțiva ani după retragerea oficială din politică, fostul președinte și-a stabilit cartierul general la IATSA Bascov, companie pe care a păstrat-o până recent în portofoliul său de business și de care îl lega ani de istorie profesională. Constantin Nicolescu a stat retras aproape de tot din viața publică, aparițiile domniei sale la foarte puține evenimente fiind rare, însă – cel puţin o vreme – a ținut legătura constant cu foștii colegi.

Ultimii ani i-a petrecut împreună cu soția, doamna Viorica Nicolescu, la Mihăiești, în localitatea natală, acolo unde s-a retras pentru a se bucura de familie și nepoți, păstrând legătura doar cu prietenii foarte apropiați și urmărind, cu spiritul analitic care l-a caracterizat întotdeauna, evoluția evenimentelor din mediul public.

Redacția Ancheta este alături de familia domniei sale. Dumnezeu să vă ocrotească în ceruri, domnule Președinte!

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ultima vizită la Spitalul Județean de Urgență Pitești a doctorului Gheorghe Frătoaica!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bascov | Constantin Nicolescu

Ultimele articole