Nelida Ghiţulescu: Femeia nu este un accesoriu la brațul bărbatului! Ea are energia, curajul și puterea de a transforma visurile în realitate!

de | 08.03.2023 13:00 | Lifestyle, Din ediția tipărită

Nelida Ghiţulescu, preşedinte al CNASR Sucursala Argeş, și-a dedicat întregul parcurs de carieră grijii față de ceilalți, proiectelor menite să schimbe în bine viața și activitatea asistenților sociali din județul nostru, dar și evoluția beneficiarilor acestor servicii cruciale. A acționat pe drumul ales cu multă hotărâre, forță interioară, competență și respect pentru cei din jur.

A înțeles perfect și a valorificat rolul tuturor asistenților sociali pe care îi reprezintă și pluritatea calităților pe care aceștia trebuie să le aibă în viața oamenilor: profesioniști, parteneri de nădejde, medici de suflete. Tocmai de aceea, consideră Nelida Ghițulescu că acele caracteristici fundamentale care determină succesul în domeniul domniei-sale de activitate sunt, fără echivoc, empatia, dedicarea, pasiunea, încrederea, rezistența și disponibilitatea.

Nelida Ghitulescu - Nelida Ghiţulescu: Femeia nu este un accesoriu la brațul bărbatului! Ea are energia, curajul și puterea de a transforma visurile în realitate!

Și-a găsit resursele pentru tot binele pe care a trebuit să îl ducă permanent mai departe în sânul familiei, alături de oamenii dragi. Aceștia au fost izvorul reușitelor pe care le-a bifat, în atâția ani de activitate, în plan profesional: ”Fiecare om are setul său personal de valori pentru a se simți împlinit. De aceea, nu îmi place să dau lecții despre succes. Împlinirea mea constă în familia mea. Copilul meu, soțul meu, liniștea căminului în care mă reîntorc mereu cu drag după o zi de muncă. Aceștia sunt stâlpii existenței mele. Apoi, pasiunea cu care îmi împlinesc menirea profesională vine să îmi arate că nimic nu contează mai mult decât să știi care e menirea ta pe acest pământ și să faci tot ce depinde de tine, ca om, pentru a o duce la final.”, explică domnia-sa.

Și-a construit o carieră respectată și apreciată într-o societatea în care – în opinia Nelidei Ghițulescu – femeile sunt nevoite să muncească mult mai mult pentru a demonstra că merită să ajungă acolo unde își doresc.

”Ceea ce cred că ar trebui să înțelegem cu toții – și femei și bărbați – este că suntem într-o echipă și nu într-o luptă pentru a demonstra cine e mai bun, cine e mai puternic. Știu sigur că fiecare are rostul său pe acest pământ și că Dumnezeu are pentru fiecare dintre noi o misiune. Femeia nu este un accesoriu la brațul bărbatului. Ea are energia, curajul și puterea de a transforma visurile în realitate. Nu e ușor să fii mamă, soție și un bun profesionist. Dar nu e imposibil. Iar dacă, până la urmă,  înțelegem că ceea ce poate un om nu poate face un altul, dar că împreună putem face lucruri mărețe, înseamnă că reușim să facem din lumea în care trăim un loc mai bun și în care putem trăi în armonie.”, declară preşedintele CNASR.

De altfel, domnia-sa consideră că mai avem mult, ca societate, până la a demonstra că egalitatea de șanse este un principiu real și aplicat, nu doar un deziderat. ”Aici sunt mulți factori care influențează o gândire preconcepută care încă predomină la noi. Femeia nu e doar soție, gospodină, mamă sau iubită. Ea poate face față în orice domeniu, dacă își dorește cu adevărat.”, declară Nelida Ghițulescu.

În ciuda acestor diferențe care marchează încă efortul reprezentantelor sexului frumos de a se impune în diferite domenii de activitate, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România – filiala Argeș privește cu optimism și determinare către vremuri și mai echilibrate și mai aducătoare de satisfacții. Merge mai departe pe drumul ales în carieră și în viață, inspirată de femei care și-au demonstrat valoarea, dar și puterea în fața unor mari încercări: ”Nu îmi propun să dau numele unei doamne model, pentru că nu aș vrea să omit pe cineva. Profesional însă au fost multe femei care m-au inspirat. Sunt acele femei care pot, în privirea lor, să îmbrățișeze întreaga lume. Și nu au mereu nevoie de cuvinte. Un gest, un zâmbet, o mângâiere, o vorbă bună pot schimba o viață. Am modele acele femei care demonstrează că e suficient să fii om!”

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mariana Vârgă: Femeia va reuși întotdeauna să aibă ascensiune profesională, găsind echilibrul dintre carieră și viața de familie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nelida Ghitulescu