anchetaonline.ro

Tragedia de la Giurgiu! Un pilot și eleva lui au murit în accidentul aviatic

de | 27.08.2022 22:45 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

INFORMAȚII NOI

Apar informații noi despre tragedia care a avut loc, astăzi, în Giurgiu, Letca Nouă, acolo unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit. Pilotul, Valentin Anghel, era experimentat, el deținând un aerodrom.

Fost pilot de linie, Valentin Anghel avea 54 de ani. Alături de el se afla o elevă de 28 de ani atunci când au decolat de pe Aerodromul din Letca Nouă fără a avea plan de zbor anunțat.

Nu se știe ce s-a întâmplat, cert este că pilotul nu a mai reușit să controleze avionul. Un martor a văzut cum planează haotic, iar apoi se îndreaptă spre sol și se prăbușește într-o pădure.

Valentin Anghel iubea meseria pe care o avea, iar școala de pilotaj pe care o înființase era un vis împlinit.

Se fac cercetări pentru a se stabili cum s-a produs această tragedie aviatică. Astfel, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a transmis că procurorii au început urmărirea penală în legătură cu acest incident.

Un avion de mici dimensiuni a fost identificat prăbuşit în pădurea din comuna Letca Nouă, judeţul Giurgiu, victimele fiind o persoană de sex feminin şi o persoană de sex masculin. În cauză sunt efectuate cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 112 şi art. 116 alin. 1 lit. a, b, c ambele raportate la art. 122 şi art. 114 alin. 1, 2 şi 3 şi art. 115 alin. 1 din Legea nr. 21/2020 privind Noul Cod Aerian al României, art. 192 alin. 1, 2 şi 3 din Codul Penal”, se arată în comunicatul Parchetului Curţii de Apel Bucureşti.

 

Știre inițială, ora 15:30

Un avion s-a prăbușit, sâmbătă, în localitatea Letca Nouă din județul Giurgiu. Este vorba despre un avion de agrement în care se aflau două persoane. Ambele au fost găsite carbonizate.

Conform șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, avionul ar fi plecat de pe aerodromul Letca Nouă. Ulterior, cineva a văzut avionul prăbușindu-se într-o pădure din apropiere și a sunat la 112.

Informațiile se confirmă, din păcate, avem două persoane decedate. Echipa DSU este acolo, așteptăm să ajungă organele abilitate. Cazul va fi preluat de cei de la Criminalistică, de cei de la Procuratură care vor efectua cercetări pentru a afla ce s-a întâmplat”, a declarat Raed Arafat, potrivit Digi 24.

Foto Playtech.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alertă cu bomba la nunta lui George Simion!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Apel Bucureşti | DSU