anchetaonline.ro

NEWS! Atentatorul din Israel a fost prins și eliminat lângă o moschee!

de | 08.04.2022 09:00 | Știri, Național

Atentat armat sângeros, aseară, în centrul orașului Tel Aviv! Cel puțin două persoane au murit, iar alte 10 sunt rănite, dintre care 5 în stare gravă.

Atacul a avut loc în centrul metropolei israeliene Tel Aviv, au anunțat echipele de salvare, citate de Le Figaro. Mai multe focuri de armă au fost raportate. Evenimentul nefericit a avut loc pe strada Dizengoff, unde se află zeci de baruri care sunt aglomerate în nopțile de joi.

Poliția a cerut, într-un comunicat, ca oamenii să nu iasă afară pentru a evita să fie împușcați. Imaginile surpinse de televiziuni au înfățișat forțe de ordine înarmate alergând pe strada Dizengoff și pe străzi laterale mai mici, încercând să dea de urma atacatorului.

Joi seara, Jihadul Islamica a ‘salutat’ atacul de la Tel Aviv.

Așa cum se întâmplă în cazul tuturor evenimentelor majore, Twitter. a reprezentat principala rețea pe care au fost transmise și căutate informații sub  hashtagul #telaviv. Iar ce a urmat după atentat, a fost îngrozitor. Palestinienii extremiști au sărbătorit cu focuri de artificii atacul terorist în care cele mai multe victime sunt tineri aflați la plimbare pe importanta arteră comercială din Tel Aviv și multe grupuri teroriste și-au revendicat atentatul. Dintre aceștia,palestinienii din Jenin au fost cei mai exaltați conform informațiilor de pe rețeaua socială.

NOUTĂȚI!

În această dimineață, serviciul de securitate internă israelian Shin Bet a anunţat că a reușit sa-l identifice și sa-l ucidă pe autorului atacului sângeros comis aseară în centrul Tel Aviv-ului, după circa nouă ore de căutări intense în care au fost implicaţi sute de membri ai forţelor de securitate, relatează AFP şi DPA.

Teroristul care a comis atacul armat ieri seară la Tel Aviv a fost localizat şi neutralizat’, au indicat vineri dimineaţă responsabili din domeniul securităţii, precizând că acesta este un palestinian din Cisiordania, care a fost ucis în apropiere de o moschee din cartierul Jaffa.

‘După o noapte dificilă şi după ore prelungite de muncă din partea poliţiei israeliene, serviciului de securitate internă şi armatei, am reuşit în această dimineaţă (…) să strângem laţul în jurul teroristului, care a fost ucis într-un schimb de focuri’, a declarat într-un comunicat comisarul şef al poliţiei israeliene, Yaacov Shabtai, precizând că niciun ofiţer nu a fost rănit în cursul eliminării teroristului.

Deși oficialii israelieni nu au oferit încă detalii destinate publicului despre identitatea atacatorului, potrivit mass media  numele său ar fi Raed Hazem, un palestinian de 28 de ani, originar din sectorul Jenin, din nordul Cisiordaniei.

INFORMAȚII. Este cel de-al patrulea atentat în aproximativ două săptămâni din Israel. În urmă cu o săptămână, un palestinian din Cisiordania ocupată a tras cu arma într-o mulțime, în timp ce se afla într-o mașină, mergând în orașul evreiesc ortodox Bnei Brak. Cinci oameni au fost omorâți, printre care doi ucraineni și un polițist israelian arab.

De asemenea, în urmă cu câteva zile, doi polițiști au fost uciși într-un schimb de focuri revendicat de organizația jihadistă Statul Islamic la Hadera (nord).

Pe 22 martie, a Beersheva, un mare oraș din deșertul Negev (sud), 4 persoane israeliene au fost omorâte într-un atac pus la cale de un profesor care fusese condamnat în 2016 la patru ani de închisoare pentru că a plănuit să plece în Siria pentru a lupta alături de gruparea teroristă Statul Islamic.

Săptămâna trecută, armata israeliană a efectuat o serie de raiduri în respectivul sector de unde este originar autorul altui atac sângeros soldat cu moartea a cinci persoane, între care doi ucraineni şi un poliţist arab israelian, la Bnei Brak, un oraş evreiesc ultraortodox, situat la periferia Tel Aviv-ului.

Trei combatanţi din Jihadul Islamic, a doua mişcare islamistă armată palestiniană după Hamas, au fost ucişi în schimburile de focuri legate de aceste raiduri.

Israelul se teme de noi acte de violenţă care ar putea fi comise în timpul postului musulman din luna Ramadanului, care a început sâmbăta trecută. Aceste noi atacuri au marcat cea mai sângeroasă săptămână din Israel din ultimii 16 ani, notează DPA, conform Agerpres.

Sursa foto: Profi Media.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Colaj asistente vaccin

Vaccin la chiuvetă | 2 rețele în morișcă: Mărăcineni și Mioveni. Cine sunt asistentele arestate!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Israel | Mărăcineni