NEWS! Guvernul adoptă ordonanța de urgență pe energie

de | 11.11.2022 09:36 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, în cadrul ședinței de Guvern, despre adoptarea ordonanței de urgență privind mecanismul pentru achiziția centralizată de energie electrică valabil până în 2025.

Ordonanța va fi aprobată astăzi și prevede reglementrea prețurilor la energia electrică începând din ianuarie 2023.

Astfel, potrivit anunțului premierului, prețul maxim al energiei electrice nu va putea fi mai mare de 1,3 lei pe kW, propunere venită din partea PSD.

Totodată, a fost aprobată și propunerea PNL în ceea ce privește IMM-urile, care vor beneficia de un preț mai mic, de 1 leu pe kW.

Coaliția de guvernare a fost de acord să se rămână la plafoanele de 68 și 80 de bani pentru consumuri maxime de 100, respectiv 255 de kW pw lună.

Am convenit că vom continua să asigurăm preţurile de 0,68 de bani pentru cetăţenii care consumă până în 100 de kw, 0,80 lei pentru cei care consumă până în 255 de kw, acelaşi preţ va fi şi pentru cei care consumă peste 255 de kw, până la acest plafon, dar ceea ce depăşeşte va avea un alt nivel de plată şi este luată în calcul acea sumă pe care aţi vehiculat-o, de 1,3 lei”,a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noi vouchere pentru români! Banii vor intra direct pe card

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole