anchetaonline.ro

România NU intră în Schengen! Austria a votat împotrivă

de | 08.12.2022 15:54 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Național, Politic

Austria a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen, joi, în cadrul Consiliului JAI, organizat la Bruxelles.

Țara noastră, care așteaptă de 11 ani intrarea în spațiul european de liberă circulație, a avut sprijinul a 26 de state membre, în acest sens, însă Austria a blocat decizia favorabilă țării noastre,  deoarece pentru aderarea la Schengen este necesară unanimitate.

De asemenea, Olanda s-a opus aderării Bulgariei. Deși Olanda a spus că sprijină România, prin votul împotriva Bulgariei nici țara noastră nu a primit vot favorabil, având în vedere că ambele state au fost analizate la pachet.

În schimb, Croația a primit vot favorabil pentru aderarea la Schengen: de la 1 ianuarie cu frontierele terestre, de la 1 martie cu frontiera aeriană.

Încă de miercuri seara, ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, cât și cancelarul au transmis că nu se vor răzgândi în privința aderării României și Bulgariei la Schengen, decizia fiind luată, potrivit acestora, din cauza celor peste 75.000 de migranți ilegali din Austria care nu au fost înainte înregistrați în nicio altă țară UE.

De asemenea, joi, ministrul austriac a avut o atitudine sfidătoare față de jurnaliștii din România, ignorându-i și refuzând, efectiv, să răspundă întrebărilor acestora.

Foto Mediafax

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul de Interne austriac i-a sfidat pe jurnaliștii români prezenți la Bruxelles

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Schengen