anchetaonline.ro

Ministrul de Interne austriac i-a sfidat pe jurnaliștii români prezenți la Bruxelles

de | 08.12.2022 12:27 | După locație, După subiect, Eveniment, Național, Politic

Ministrul de Interne austriac, Gerhard Karner, a spus că va vota împotriva extinderii Spațiului Schengen, înaintea Consiliului JAI.

Mai mult, potrivit jurnaliștilor români prezenți la Bruxelles, oficialul autriasc a avut o atitudine sfidătoare față de jurnaliștii din România, ignorându-i și refuzând, efectiv, să răspundă întrebărilor acestora.

În schimb, a răspuns presei din Austria prezentă la eveniment:

Am vorbit mai devreme cu colegii români. Cred că Austria își pune în joc reputația bună pe care o are în Europa de Est. Astăzi voi vota contra extinderii Schengen cu România și Bulgaria. Este o greșeală ca un sistem care în multe locuri nu funcționează să fie extins. Anul acesta, în Austria, au fost 100.000 de treceri ilegale ale frontierei. Dintre aceștia, 75.000 nu erau înregistrați. Este o dovadă că sistemul nu funcționează”, a declarat Karner, pentru presa austriacă.

Miniștrii de interne ai statelor membre s-au reunit, joi, la Bruxelles, în cadrul Consiliului JAI, pentru a discuta extinderea Spațiului Schengen cu Croația, România și Bulgaria.

Cel mai probabil, Croația va fi primită în Schengen astăzi, fiind susținută de toate statele. În schimb, Austria a anunțat că va vota împotriva României, iar împotriva Bulgariei s-au manifestat împotrivă atât Austria, cât și Olanda.

Foto Republica.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ultima tranșă a voucherelor sociale! Când vor intra banii pe card

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: