anchetaonline.ro

Ultima tranșă a voucherelor sociale! Când vor intra banii pe card

de | 07.12.2022 14:04 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Ultima tranșă din 2022 a voucherelor sociale va fi distribuită mai devreme, înaintea sărbătorilor de iarnă. Hotărârea a fost luată pentru a permite beneficiarilor să folosească banii în scopul achiziționării produselor pentru Crăciun și Revelion.

Astfel, banii vor ajunge la români în perioada 19-23 decembrie, atunci când cei 250 de lei vor intra pe cardurile beneficiarilor.

Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi.

Este un moment în care România, ca și multe alte state europene, se confruntă cu provocări acute, cu multiple crize care se suprapun.

Tocmai de aceea este vital să venim în sprijinul persoanelor vulnerabile, pentru ca toți românii să treacă cu bine peste acestă perioadă”, a transmis Marius Budăi.

2,5 milioane de români beneficiază de acești bani, fiind vorba de cetățeni care au venituri sub 1.500 de lei, familiile cu cel puțin doi copii care au venituri nete lunare mai mici sau egale cu 600 de lei. De asemenea, familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei și familiile care primesc ajutor social beneficiază de tichetele sociale introduse prin programul „Sprijin pentru România”.

Va fi ultima tranșă virată în acest an, însă premierul Nicolae Ciucă a anunțat că acest ajutor social va fi acordat și în 2023, o dată la 2 luni.

Foto Playtech

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Val de aer tropical în mijlocul iernii! Vremea devine neobișnuit de caldă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: