NEWS! Rusia a trimis Ucrainei o ofertă de pace

de | 20.04.2022 17:36 | Știri, Național

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că Rusia a trimis Ucrainei un proiect de pace. Această mișcare vine ca răspuns la propunerile pe care ucrainenii le-au făcut la ultima întâlnire față în față cu oficialii ruși, de la Istanbul. Discuțiile ar fi continuat în acest timp prin videoconferință, dar în zadar, acestea fiind într-un blocaj.

dmitri-peskov

În prezent, proiectul nostru de document care include formulări absolut clar elaborate a fost înmânat părții ucrainene. Mingea este în curtea lor, așteptăm un răspuns”, a declarat Peskov.

Totodată, agenția rusă TASS a precizat că Dmitri Peskov a spus că Rusia nu a stabilit un termen-limită pentru primirea unui răspuns din partea Ucrainei.

Am spus în repetate rânduri că dinamica activității părții ucrainene lasă de dorit, așa că ucrainenii nu manifestă prea multă înclinație să intensifice procesul de negociere”, a adăugat Peskov.

După propunerea de pace a Rusiei, un înalt oficial ucrainean a declarat că Ucraina studiază condițiile de pace venite din partea Kremlinului, fără a preciza când ar putea fi dat un răspuns.

Pe de altă parte, situația în Mariupol continuă să fie critică. Atacul rușilor în estul Ucrainei este în plină desfășurare, trupele ucrainene încercând să opună rezistență de-a lungul unui front de 480 de kilometri în toată regiunea Donbas.

Totodată, Ucraina spune că a lansat contra-atacuri asupra invadatorilor. Orașul Marinka, aflat în apropiere de Donețk, a fost recucerit.

Rusia acuză România că ar fi trimis militari în Odesa

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dmitri Peskov | Rusia | Ucraina | Vladimir Putin