Lovitură pentru românii cu rate! ROBOR a atins un nou record

de | 20.04.2022 18:38 | Știri, După subiect, Economic, Național

Lovitură dură pentru românii cu rate, după ce a fost atins un nou record pentru ROBOR. Indicele la șase luni a crescut la 4,88% şi a atins cel mai mare nivel din 10 iunie 2013 şi până acum.

De asemenea, ROBOR la trei luni a ajuns la 4,71%, faţă de 4,70% . Pe 12 aprilie 2022, ROBOR 3M a ajuns la cea mai ridicată valoare din 10 aprilie 2013 şi până acum (4,71%).

ROBOR semnifică rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele este stabilit, în fiecare zi de Banca Națională a României ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Amintim că pe 5 aprilie, BNR a majorat dobânda de politică monetară cu 0,5%, până la 3%, demonstrând în acest fel că își va folosi toate armele în lupta cu inflația.

Analiștii spun că până la finalul anului, BNR va mai face mișcări de acest fel, existând posibilitatea ca dobânda să ajungă și peste 4,5%, în contextul inflamării inflației, mai ales pe fondul creșterii prețurilor pentru energie și combustibili.

Bani de la stat! Se dau vouchere în valoare de 1.450 lei pentru acești angajați

Foto Digi 24

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: BNR

Ultimele articole