Rusia acuză România că ar fi trimis militari în Odesa

de | 16.04.2022 08:20 | Știri, Național

Acuzații grave vin din partea Ambasadei Rusiei în Africa de Sud! Într-o postare pe Twitter, instituția susține că un grup al NATO, care ar fi format din oficialii unei companii militare românești, ar fi mers în secret, la începutul acestei luni, în Odesa. Informația a fost promovată de Ria Novosti, agenţia de stat a regimului de la Moscova.

Un grup secret de monitorizare al NATO, format din oficiali ai unei companii militare private româneşti, a început să lucreze la Odesa. Aşadar, românii ajută regimul nazist kievean instalat la Odesa, la fel cum forţele armate ale României au ajutat forţele germane să ocupe Odesa în 1943. Se pare că cineva nu a învăţat din istorie”, este mesajul postat pe Twitter de Ambasada Rusiei în Africa de Sud.

RIA Novosti, agenţia rusă de stat, al cărei site este interzis în Europa (decizie luată după invazia rușilor în Ucraina), spune că scopul presupusei unități militare ar fi acela de a „preveni debarcarea trupelor ruse în regiunea Odesa şi de a pune ţinta pe navele de război ruseşti pentru a ghida rachetele antinavă ucrainene Neptune”.

După publicarea acestor informații, compania din România despre care s-a scris în postarea de pe Twitter că ar fi trimis militari în Odesa, a reacționat, spunând că neagă orice implicare în conflictul din Ucraina:

North Star Support Group (NSSG), unul dintre liderii globali ai segmentului de servicii de consultanță și management al riscului pentru companii private ce desfășoară operațiuni de business în cele mai dificile regiuni din lume, anunță că informația transmisă de agenția de presă RIA Novosti conform căreia colaboratori români ai companiei ar fi implicați în operațiuni desfășurate în Odesa este complet falsă.

NSSG nu are în momentul de față colaboratori în orașul Odessa, din Ucraina, și nu desfășoară nicio activitate în această zonă. Mai mult decât atât, NSSG nu este o companie de tipul PMC – Private Military Company – și nu are nicio implicare militară în teatrele de conflict, inclusiv în războiul din Ucraina”, a transmis compania printr-un comunicat de presă.

 

Foto Capital.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa | Odesa | Rusia

Ultimele articole