Nicolae Dinică, primar Corbeni: Pentru a urca în vârful piramidei, trebuie să urci treaptă cu traptă, așa e și cu evoluția personală

de | 30.01.2023 22:00 | Lifestyle

 

Integritatea, munca, profesionalismul și viziunea sunt principiile care îi călăuzesc parcursul în managementul public pe care îl exercită din iarna anului 2020. Nicolae Dinică este primar al comunei Corbeni, iar cu energia și ambiția pe care le-a pus în slujba comunității a reușit să dinamizeze activitatea administrației locale pe care o coordonează de doi ani. Este teolog de formație, dar pe lângă sprijinul spiritual pe care l-a acordat comunității sale a dorit să vină și cu soluții concrete la problemele cotidiene ale cetățenilor din comună. În acest sens a urmat și studii postuniversitare, obținând un masterat în Administrație Publică și în Securitate Națională.

 

Anul 2023 este tot unul al dezvoltării, așa cum se caracterizează mandatul său de până acum. Are în plan să continue lucrările începute și să demareze unele noi. A obținut finanțare prin Programul „Anghel Salignyˮ pentru trei proiecte ce au ca obiectiv infrastructura de utilități, respectiv: extindere rețea de canalizare și racorduri de canalizare în satele Poienari și Berindești (6.170.031 lei); extindere rețea de canalizare menajeră și racorduri pe Valea Oească în satul Oeștii Pământeni (3.638.740 lei); branșamente la rețeaua de apă în satele Oeștii Pământeni, Oeștii Ungureni, Rotunda, Bucșenești, Corbeni, Poienari, Berindești, Turburea (3.855.992 lei).

 

Conștient că viitorul înseamnă copiii de azi, ca edil, Nicolae Dinică a considerat prioritară investiția în educație. Unul dintre obiectivele de suflet ale sale, concretizat chiar în primul său an ca primar la Corbeni, a fost deschiderea centrului de îngrijire copii din satul Oeștii Ungureni, unde micuții au la dispoziție toate materialele necesare activității educativ-didactice, dar și un meniu sănătos și zonă de dormit.

 

Își dorește ca tinerii care se îndreaptă către o carieră în administrația publică să fie preocupați de performanță, asumați, integri și să aibă ca obiectiv calitatea în tot ceea ce întreprind.

Cei ce vin din spate îmi par foarte nerăbdători să ajungă în vârf, însă, în ciuda ambițiilor, nu au inițiativă, le este teamă să aibă responsabilități, ceea ce nu este deloc constructiv pentru o societate. Toți greșim, indiferent de vârstă sau experiență, dar trebuie să învățăm din erorile făcute, să reparăm și să găsim soluții.”, explică primarul Nicolae Dinică.

 

Pentru a performa în orice domeniu, nu doar în administrație, este nevoie să fii dedicat și să muncești în credință oriunde te-ai afla. Să dai tot ce ai mai bun! Pentru a ajunge în vârful piramidei, e nevoie să urci treaptă cu treaptă, doar așa acumulezi experiență, idei, înveți cum să reacționezi în diverse situații și dobândești capacitatea de decizie.”, este sfatul dat de către primarul Nicolae Dinică.

 

În ceea ce privește contextul în care s-a modelat ca personalitate, acesta este de părere că fiecare are factorii săi care îi influențează dezvoltarea, însă fără tăgadă, avântul tehnologic actual oferă o mulțime de avantaje, dar vine la pachet și cu minusuri.

Privim spre viitor și ne dorim condiții confortabile de viață, standarde înalte de trai, dar eu îmi doresc să păstrăm nealterate tradițiile, credința și principiile de bază ale educației. Generațiile de azi, cele de ieri sau cele de mâine, toate au la bază educația, iar dacă aceasta este șubrezită, nu sunt foarte optimist privind ceea ce ne așteaptă.”, a mai explicat Nicolae Dinică.

 

Localitatea pe care o păstorește se află la poalele Făgărașului, cu un potențial turistic de necontestat. A deschis-o către notorietate națională, prin susținerea unui festival motor-rock, care și-a câștigat deja faima și aduce an de an turiști din județ, din țară și de peste hotare.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ovidiu Stoica: Fiecare perioadă vine cu provocări și – chiar dacă ne-am raporta la trecut – comparația nu ar fi echitabilă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Dinică