anchetaonline.ro

Nicolae Georgescu. Planuri pentru 2023: intensificarea activității parlamentare și a comunicării cu cetățenii!

de | 30.01.2023 22:15 | Lifestyle

 

Reprezentant al argeșenilor în Parlamentul României, deputatul PSD, Nicolae Georgescu, este o persoană energică și dedicată misiunii sale. În 1998, și-a început cariera de profesor de istorie, iar în 2007, a preluat conducerea Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu”, care este una dintre unitățile de top din municipiu. În decembrie 2016, a fost ales deputat de Argeș, iar în 2020, a câștigat cel de-al doilea mandat. Este vicelider al Grupului Parlamentar PSD, vicepreședinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională și membru în Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaților.

Dinamic și conectat la realitățile din teren, Nicolae Georgescu se dovedește a fi unul dintre parlamentarii prezenți constant printre argeșeni, cu rezultate vizibile ale activității sale, transpuse în proiecte de lege. În primul mandat a avut peste 100 de inițiative legislative, iar de la începutul celui de-al doilea mandat, din decembrie 2020, a inițiat 61 de proiecte, dintre care 10 au devenit legi. Drept exemplu, anul trecut, proiectul de modificare a legii achizițiilor în care este coinițiator, a devenit lege, iar prin prisma acesteia se diminuează șantierele blocate de contestații. Un alt proiect important pe care îl susține este eliminarea reclamelor la jocurile de noroc.

Sunt două obiective pe care le țintesc în 2023. Să intensific activitatea în parlament și să comunic mai mult cu cetățenii. Ambele obiective îmi vor influența viitorul atât în mod direct, cât și indirect. Am, așadar, toate motivele să dau totul pentru a le atinge.”, este rezoluția de la început de an a deputatului PSD, Nicolae Georgescu.

În calitate de formator de tineri, prin prisma activității la catedră și a conexiunilor strânse cu sistemul de învățământ, deputatul Nicolae Georgescu consideră că generațiile care vin din spate, pentru a îmbrățișa cariera de dascăl, au potențial, însă nu sunt atrase de acest domeniu.

Nu ducem lipsă de persoane inteligente. Avem însă o problemă cu numărul tot mai redus al celor care aleg să intre în sistemul de educație. Asta mă preocupă. După ce vom face școala românească atractivă în ceea ce privește infrastructura și remunerarea, mă aștept ca cei mai buni să vină să educe generațiile viitoare mai bine decât am făcut-o noi.”, explică Nicolae Georgescu.

Comparând perioada sa de formare, cu cea a predecesorilor săi, este de părere că s-a dezvoltat într-un context mai avantajos, dar mai dificil.

Avantajele au survenit din libertatea pe care am avut-o și nenumăratele oportunități de dezvoltare. A fost totuși mai greu pentru generația mea, deoarece perioada de tranziție prin care am trecut noi a presupus și multă instabilitate.”, ne-a mărturisit deputatul argeșean.

Privind retrospectiv către activitatea sa, proiectul de care este cel mai mândru are legătură tot cu sistemul de învățământ.

Anul 2007 m-a găsit în funcția de director al Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu din Pitești, pe atunci, o unitate de învățământ cu un număr redus de elevi. Alături de cadrele didactice ale acesteia, am reușit, în câțiva ani, să ducem școala în topul unităților de învățământ din municipiul Pitești. În 2010, Școala 8 devenea structură a Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu , iar prin construirea unei echipe unite am ajuns, astăzi, să repetăm performanțele acestei școli.”, ne-a povestit deputatul PSD, Nicolae Georgescu.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Remus Brăguță: Foarte puțini oameni noi vin din spate în domeniul consultanței și al managementului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Georgescu